Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå vågade inte spela hem den givna trepoängaren mot Brynäs

Annons
Timrå vågade inte spela hem den givna trepoängaren mot Brynäs

Nej, trenden är ännu inte bruten för Timrå.

Laget har fortfarande bara vunnit två matcher efter full tid i höst.

Men Brynäsmötet i lördags borde varit nummer tre, 3-4 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 0-1).Tre poäng är bättre än två.

Och klart bättre än en.

För att inte tala om skillnaden mot att istället kamma noll...

Det är verkligheten numer när man skall uppdatera serietabellen efter genomförd omgång. För Timrå har den "nya" poängregeln inte varit nådig i år.

Eller snarare. Laget har straffats (i ordets dubbla bemärkelse!) för att de inte kunnat - eller ibland vågat (?) - avgöra efter full tid.

Av Timrås sex oavgjorda matcher på tretton försök (nästan varannan match) har laget endast fått med sig bonuspoängen vid två tillfällen, hemma mot HV 71 i omg 1 och Luleå i omg 7 - lagets senaste seger i Elitserien för övrigt.

Straff-förlusterna har dock varit dubbelt så många. Den senaste kom i lördags hemma mot Brynäs.

Helt i onödan.

- Ja, det känns bittert att tappa trepoängaren så där i slutminutrarna, medgav Peo Larsson. OK, 1-2-målet är inget att säga om - det var väldigt kallt av Janne Larsson och vänta ut Freddan så där, men kvitteringspucken känns lite tung.

- Vi hade ju flera chanser att rensa ut pucken ur egen zon under det anfallet...

Men förlusten till trots är inte Peo Larsson direkt orolig.

- Nej, inte så länge som vi jobbar och offrar oss i matcherna. Då vänder det till slut...

Det borde det gjort redan i lördags. Timrå hade ett till synes klart grepp med en 2-0-ledning efter två spelade perioder, och hade man kunnat utnyttja sitt powerplay-spel bättre hade matchen var i hamn inför den sista perioden.

Timrå hade sju rena powerplay-lägen, varav ett 5 mot 3-läge i 1.14 mitt i matchen. Hade laget (läs Viktor Wallin) gjort 3-0 där hade Brynäs inte hämtat sig...

Men av det säkra spel i ledning som givit hemmasegrar mot Brynäs och Djurgården, syntes inte ett spår i sista perioden. Istället backade Timrå hem för mycket och tappade greppet om matchen och sedermera trepoängaren efter straffläggning.

I Timrå, som saknade influensasjuke Henrik Zetterberg, var målvakten Fredrik Andersson och forwardsduon Per Hallin/Timo Peltomaa de bästa.

Jens Näsman

Mer läsning

Annons