Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå över slutspelsstrecket

Fullsatt och festligt i Skellefteå. Inför elitseriemötet med Timrå handlade väldigt mycket om Mikael Renbergs comeback. Men det slutade med helt andra personer i huvudrollen. Gästerna vann med 3–1.

Annons

– Timrå spelade tätt och var kallare än oss, summerade Renberg.

Den 28 november skrev han på igen för Skellefteå AIK. 36-årige Renberg har därefter tränat stenhårt för att komma tillbaka till matchform och under lördagseftermiddagen var det äntligen dags för comeback. När han namn ropades upp inför matchen bröt ett storjubel loss.

Men det blev varken Renbergs eller Skellefteå AIK:s match. Kanske inte en slump eftersom Timrå hade fyra raka segrar mot laget före lördagens drabbning.

– Det där är egentligen klassiskt idrottsdravel. Det har varit jämna matcher mellan oss. Men det är klart att det inte är en nackdel att ha vunnit flera raka matcher innan, sade Timråtränaren Challe Berglund.

Efter en mållös period blev det två mål i mittperioden. Båda kom i samband med att Skellefteå hade spel fem mot fyra. Erik Andersson gjorde först 1–0 för Skellefteå, men kort därefter kvitterade Fredrik Hynning.

– Det är kanske inte så dåligt att åka på utvisningar mot Skellefteå, sade Berglund med glimten i ögat.

Hans tränarkollega i Skellefteå suckade dock tungt.

– Målet var det fjärde vi släppte in i power play mot just Timrå, sade Hans Särkijärvi.

Matchen stod och vägde i tredje perioden, men Timrås skickliga back Mikko Lehtonen gav Timrå ledningen med 2–1 efter halva perioden.

– Vi har spets i laget och Lehtonen är farlig när han får en sådan där chans, sade Berglund.

Mikael Renberg då? Han matchades ganska försiktigt i sin debut, spelade inga power play och hade ungefär elva minuters istid.

Skellefteås nygamle fixstjärna hade ett jätteläge i tredje perioden att ge sitt lag ledningen med 2-, omarkerad framför duktige Johan Backlund i Timråmålet.

I stället tog Timrå ledningen och laget såg till att hålla avståndet i målprotokollet med hårt arbete. Mika Pyörälä fastställde slutresultatet till 3–1, inför en stor tillrest Timråklack.

Mer läsning

Annons