Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå nollade igen

/

Timråpubliken tycks ha gett upp – endast 3 630 åskådare hade sökt sig till Eon-arena – den klart sämsta publiksiffran den här säsongen när Linköping vinner med 2-0.
Alla drömmar om slutspel har redan flugit sin kos. Det är 20 poäng upp till en slutspelsplats när 20 omgångar återstår. Timrå som ligger på en kvalserieplats har sju poäng upp till närmaste lag ovanför kvalstrecket.

Annons

– Vi har inte gett slaget förlorat. Det enda som gäller är att knapra in på avståndet till lagen ovanför kvalseriestrecket. Allt kan avgöras i sista omgången då vi möter AIK, sade Timrås tränare Tomas Montén.

Gladare var då 19-årige Joachim Nermark i Linköping som prickade in sitt första mål i elitserien.

– Ett otroligt efterlängtat mål, sade Linköpings matchhjälte.

Jublet för Nermarks mål bröt ut efter drygt fem minuters spel i tredje perioden. Fram till dess hade det varit en målsnål tillställning där alla heta målchanser slarvades bort. Men 19-årige Nermark visade den rätta kylan när han fick sin chans.

– Jag fick pucken i ett bra läge. Jag kunde inte slå iväg skottet direkt utan snurrade ett varv runt innan jag drog iväg skottet lite på chans. Det var en skön känsla att se pucken gå in i nät, sade Nermark som fått kämpa i mer än 60 matcher innan han fick till sin efterlängtade fullträff.

Efter tredje raka segern finns Linköping i högsta grad med i striden om en serieseger.

– Vi har ett bra lag där alla gör sitt jobb. Det finns en stor trygghet i det mesta vi gör på isen, konstaterade Joachim Nermark.

Den bedömningen delade Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid.

– Vi är naturligtvis nöjda med segern som vi grundlade med en bra laginsats. Vi spelade uppoffrande och agerade med bra självförtroende, konstaterade Hävelid sedan elitseriens bästa bortalag samlat på sig ytterligare tre poäng.

Linköping har haft svårt att göra mål i powerplay, men när sex sekunder återstod av matchen lyckades Jonas Almtorp pricka in 2–0-pucken bakom Timråmålvakten Joakim Lundström när Mat Robinson satt i utvisningsbåset.

Hävelid var också imponerad över sin målvakt.

– Christian Engstrand har tagits av isen på bår i de två senaste matcherna. Han spelade otroligt stabilt och gav hela försvaret stor trygghet. (TT)

Mer läsning

Annons