Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå blev 50 000 kronor rikare

Annons
Timrå blev 50 000 kronor rikare

Efter förlusten hemma mot Södertälje senast i hockeyförbundets träningscup, SHL-cup, försvann möjligheten till totalvinst.

Men efter 6-3 över Linköping i lördags, blev det en slutlig andraplats i cupen efter just Södertälje som besegrade AIK med 3-2.Det gav Södertälje ett tillskott i klubbkassan med 150 000 kronor, men Timrå tackar förstås inte nej till de 50 000 kronor man nu får i prispengar för andraplatsen

I epilogen mot Linköping gjorde Timrå sitt segerryck i den andra perioden då man gick från 1-1 till ledning 5-2. Henrik Zetterberg svarade för två av de målen, Niclas Hedberg och Linus Fagemo gjorde de övriga. Men det roligaste av allt var att tre av målen kom i powerplay, ett spelmoment som kommer att bli oerhört viktigt de närmast veckorna.

För TÅ-sporten är helt säker på att Timrå, med stjärnspelaren Henrik Zetterberg i laget, kommer att få spela rätt så många powerplay i den kommande kvalserien.

Mot Linköping var just Zetterberg och målvakten Kimmo Kapanen de främsta, men vi noterar även mål för Robert Jindrich och Timo Peltomaa. Och självklart var det en skön seger att ha i bagaget inför kvalserien som inleds med bortamatch mot AIK nu på onsdag.

Jens Näsman

Mer läsning

Annons