Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timander till Islanders

ÖRNSKÖLDSVIK. Mattias Timander byter upp sig. Från Columbus Blue Jackets, ett av NHL:s sämsta lag, till hårdsatsande New York Islanders.
– Jag har knappt hunnit känna efter, men Islanders verkar vilja ha mig så det är väl bra, säger ”Timmy”.

Annons

Det går undan i hockeyvärlden. När Mattias Timander inledde sitt midsommarfirande gjorde han det som spelare i Columbus Blue Jackets. Nu när midsommarhelgen är över tillhör han New York Islanders organisation.
Men det är inte helt klart att han kommer att spela för Islanders.
Vi har inte skrivit något kontrakt än, men eftersom de tar över mig räknar jag med att de ger mig ett bra kontrakt, säger Timmy.
Timander tjänade den gångna säsongen 695 000 dollar i Columbus och Islanders är skyldiga att höja den lönen med tio procent. Men det mest primära för Timmy är inte stora pengar på kort sikt.

BYTTES MOT ETT DRAFTVAL
Jag vill ha ett långt kontrakt, helst ett som sträcker sig över tre, fyra år, säger Timmy och berättar att han och Islanders snart ska börja förhandla.
En av anledningarna till att Islanders bytte till sig rättigheterna för Timmy mot ett draftval är coachen Peter Laviolette.
Jag hade honom som coach i Providence Bruins och det är en kanonkille. Det blir nog bra.
Timmy gjorde sin bästa säsong i vinter. Han spelade 78 matcher och svarade för fyra mål och sju assists. Totalt har han gjort 47 poäng på 300 matcher.
Mattias Timander får också stifta bekantskap med en av hockeyvärldens mest ökända ledare, general managern Mike Millbury, en man med hårda nypor. Med starka ägare i ryggen har han förvandlat Islanders från ett bottenlag till ett lag som har sikte på Stanley Cup.

NÄST SÄMST
Columbus däremot är ett lag som inte har sådana ambitioner, inte de närmaste åren i alla fall. Den här säsongen var Columbus NHL:s näst sämsta lag.
Bara Svartens (Per Svartvadets) Atlanta var sämre. Det var jäkligt viktigt, säger Timmy.

Enligt Denver Post så spelade Peter Forsberg de två sista matcherna semifinalserien mot Detroit med ett brutet lillfinger. En skada som Colorado aldrig rapporterade och Foppa fortsatte spela. Foppa gjorde ingen poäng de två sista matcherna, men det gjorde å andra sidan heller inte någon annan Coloradospelare.
Trots skadan, och att han inte spelade en enda match i grundserien, var Foppa Colorados klart bäste spelare och vann också slutspelets poängliga.

Rick Nash, så heter den 18-åring som valdes först av alla i den årliga NHL-draften. Nash tingades av Columbus och där kan han någon gång i framtiden bli klubbkamrat med Modoforwarden Joakim Lindström (bilden til höger). Jocke valdes i andra rundan som nummer 41. Alexander Steen, Frölundatalangen, valdes först av svenskarna som nummer 24.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons