Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timan hoppas på målfest mot Härnösand

/

Sandra Timan har Härnösands AIK som sin moderklubb, men i kväll spelar det ingen roll.

– Jag har redan upplevt hur det är att möta Haik när jag spelade i AIK. Dessutom är det bara en spelare kvar från min tid, säger den målfarliga Söråkersforwarden.

Annons

Härnösand har, precis som man anat, haft en kämpig serieupptakt. I kväll fredag väntar en ny tuff uppgift då derbyt mot Söråker skall spelas på Högslätten.

– Vår målsättning är givetvis att ta andraplatsen och ta oss till slutspelsserien, men efter 4–4 mot Haparanda i första matchen kan det bli en målskillnadsaffär mellan oss på slutet, berättar Sandra Timan som började sin bandykarriär i Haik under 1990-talet.

23-åringen är inne på sin tredje klubb. Efter sejouren i AIK i Stockholm valde hon allsvenska Söråker vid sidan av distansstudierna till lärare vid Mittuniversitetet i Härnösand.

Under de drygt två år hon har varit borta har det hänt massor i Haik:s trupp.

– Ärligt talat tror jag bara det är Sofie Zachrisson kvar. Vi i Söråker är också ett förhållandevis ungt lag, men inte i förhållande till Haik.

Allt annat än Söråkersvinst i derbyt skulle vara en stor missräkning.

– Eftersom både vi och Haparanda jagar mål i varenda match kommer vi försöka sätta rejält tryck i vårt anfallsspel. När vi väl fick hål på Östersund senast rullade det på riktigt bra, fortsätter Sandra som gjorde fyra av lagets åtta mål då.

Med ett mål mot både Haparanda och Sandviken blir det sex stycken totalt, men hon siktar förstås på att utöka målskörden i kväll.

Mer läsning

Annons