Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tilde och Filip till riksfinal

/

Tilde Öberg Westin från Docksta och Filip Nordén, Styrnäs BTK, är klara för riksfinalen i Top-12 i bordtennis.
Filip säkrade sin finalbiljett genom att vinna regionfinalen i Söderhamn medan Tilde tog sig vidare efter en silverplats i samma tävling.

Annons

– Mitt stora mål den här säsongen var att ta mig vidare till Riksfinalen av Top-12 och det är klart att jag är jätteglad över att jag lyckades, sa Filip Nordén efter tävlingen som han blev fyra i förra året.

Filip Nordén visade att formkurvan är på topp för tillfället. Han vann alla sina matcher och tappade faktiskt bara två set under hela helgen.

Nu är det finalklart och det här året tävlade Filip mot jämnåriga motståndare, inte som ifjol när flera var ett år äldre.

– Riksfinalen kommer att bli jättetuff och jag känner till flera riktigt bra spelare som jag kommer att möta. Kan jag ta en sjunde-åttonde plats skulle jag vara jättenöjd.

Tilde Öberg Westin gjorde också en mycket fin insats, inte minst med tanke på att hon fortfarande bara är 12 år och alltså kan vara med i denna tävling även 2014. Tilde blev tvåa i sin klass och får nu representera Ångermanland i riksfinalen som också avgörs i Söderhamn i slutet av november.

Klubbkamraterna Maja Kjellin och Moa Vestin blev sjua respektive åtta i tävlingen där vi även noterar en sjunde plats för Kungsgårdens Linus Rodin och en sjätte plats för Dockstas Fredrik Gustafsson i herrjuniorklassen.

Mer läsning

Annons