Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thelin drabbad av diskbråck

/
  • Petter Thelin (här i Kramforströjan) har haft en bekymmersam höst. Först sjukdomar och nu ett diskbråck som ställt till det för honom.

Hösten har varit blytung för Kramforssonen Petter Thelin nere i Malmö.
Sjukdomar och skador har ställt till det - nu har han fått diagnosen diskbråck.

Annons

– Klart det känns djäkligt frustrerande, nu är det bara att vila och köra rehabilitering, säger han.

Säsongen är över och det är väl det bästa i hans situation.

– Nej, det är ingen gammal skada. Spelet på konstgräs sliter mer på kroppen än vad naturgräset skulle göra. Det är stumt och är tufft för leder och muskler, det har gjort att jag fått problem.

Tur i oturen är dock att nu finns det tid till återhämtning.

– Jag har fått rådet att vila så mycket som möjligt, sedan har Malmö FF ett suveränt läkarteam så det känns väldigt tryggt. Dessutom har jag fått ett speciellt program som jag ska träna efter.

Det var i säsongens andra möte mot Trelleborg som Petter fick kliva av efter 37 minuter.

– Det gjorde för ont och sedan fick jag beskedet att jag fått diskbråck, när det nu blev så var det i alla fall rätt tid på året. Det hade varit betydligt värre om jag fått det strax innan seriespelet skulle börja.

Annars trivs han med tillvaron i Malmö FF och i Skåne.

– Klart det var en stor omställning i början, att flytta hemifrån med allt vad det innebar. Men jag acklimatiserade mig väldigt snabbt och trivs väldigt bra med både klubben och staden rent socialt. Det finns inget att klaga på, tvärtom.

Malmö FF valde tidigt att låna ut honom till LB07, Limhamn/Bunkeflo, i division 1 södra.

– För mig var det viktigt att få speltid, men det var kanske inte rätt lag för en ung talang som mig. Vi som hamnade i botten och sedan åkte ur serien, hade väl inget eget grundspel och hade svårt att styra matcherna utan fick hela tiden anpassa oss till motståndarna. Det blev många långa bollar till oss spelare på topp och spel ut mot kanterna och sedan försöka anfalla därifrån.

Det är klart att Petter inte kommer att bli kvar som lån i LB07.

– Nej, jag ska tillbaka till Malmö FF nu, sedan får vi se vad som händer, när jag nu tog det här steget hit ner så vill jag spela A-lagsfotboll så det är inte aktuellt att vara i något utvecklingslag här i klubben. Det kanske kan bli någon ny utlåning till någon annan klubb nästa säsong?

Totalt blev det fyra mål för honom under utlåningen till division 1-klubben.

– Nu måste jag ha tålamod och ta mig tillbaka efter att rehabiliteringen. Att bli frisk och skadefri igen är allra viktigast, sedan får se hur framtiden blir. Det är tack och lov lång tid till nästa säsong.

Mer läsning

Annons