Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tennisgymnasiet fick fint besök

/
  • 16-åriga ryskan Renata Bakieva tränade nyligen med eleverna på tennisgymnasiet i Kramfors. Renata spelar redan på WTA-touren.

Eleverna på tennisgymnasiet i Kramfors fick nyligen se en blivande stjärna i aktion.
– Hon visade en oerhörd träningsflitighet och gav järnet hela tiden. Det är vad som krävs för att vara med på allra högsta nivån, säger Caxton Njuki, en av tränarna i Kramfors.

Annons

Renata Bakieva är en i raden av ryska tennisspelare som huserar på WTA-touren. Hon är bara 16 år och i början av året bestämde hon sig för att satsa på proffstouren. För tillfället är Renata rankad 849 i världen och man ska komma ihåg att hon bara har spelat fyra WTA tävlingar.

Under två veckor tränade Renata i Kramfors.

– Förhoppningsvis kan hon ha Kramfors som bas när hon behöver träna mellan turneringarna. Hon var i alla fall supernöjd med det första besöket, berättar Caxton.

Om Renata bestämmer sig för att lägga träningen i Kramfors skulle det innebära mindre kostnader för hennes familj. Hemma i St. Petersburg kostar en träningsdag runt 1000 kronor och i den summan är speltid, bollar och tränare inräknade.

– Hos oss får hon träna sex, sju timmar om dagen och det kostar inget.

Caxton Njuki var imponerad över Renatas inställning.

– Hon tog ut sig totalt och hon ökar ribban hela tiden. Och tuffa fyspass var en självklarhet för henne.

14-åriga Brenda Njuki från Kramfors som strävar mot WTA-touren var en av de som fick sparra mot vänsterhänte Renata.

– Brenda tyckte att det gick undan. Renata slår hårt och tempot är högt och dessutom är hon fruktansvärd snabb. Hon klarar av att slå hårt och säkert från baslinjen som är typiskt ryskt.

– Det var otroligt nyttigt för spelarna på tennisgymnasiet att få se Renatas attityd och inställning. Vi har sagt åt Renata att vi är beredda att hjälpa henne i den framtida karriären. För mig är det också världens möjlighet att få jobba med en sån duktig spelare, säger Caxton Njuki.

 

82 ryskor är i dag med på WTA-rankingen. Sverige har tio.

Mer läsning

Annons