Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tendens till vändning för IBC, men Tendens höll

Annons
Tendens till vändning för IBC, men Tendens höll

IBC Hernösand fick vända hem från Piteå utan några nya poäng i innebandyns division I Norra.

Förlusten skrevs till 7-2 (3-1, 0-1, 4-0), men siffrorna ljuger.

- Vår andra period är nog det här lagets bästa på flera år, menar IBC-tränaren Peter Bäckman.

IBC Hernösand kom till spel med förhoppningen att försöka fortsätta på den nyligen inslagna vägen i "innebandyettan".

Den poänggivande vägen, alltså...

- Ja, vi kände oss lite på gång. Men i den första perioden blev vi faktiskt totalt utspelade av Tendens/Piteå, erkänner Bäckman.

I den första pausen kom man överens om att försöka hålla bollen mer inom laget för att om möjligt åtminstone komma in i matchen.

Och det lyckades man med så bra att matchbilden faktiskt vände...

- Att vi "bara" vann den andra perioden med 1-0 var missvisande. Vi hade ett rejält tryck på dem emellanåt och de var märkbart stressade.

- Men tyvärr missade vi två frilägen och hade dessutom ett skott i ramen, så inför den sista perioden var vi fortfarande i målmässigt underläge, 2-3, påpekar Bäckman.

Men inte i psykologiskt underläge.

- Nej. Vi kände att det var vi som hade greppet om matchen och vi fortsatte också spela lika bra i inledningen av den tredje perioden.

Mitt i IBC-pressen täckte dock en hemmaspelare ett skott på mittplan och tack vare ett backbyte hos IBC kunde Tendens/Piteå kontra in 4-2.

Ett tungt mål förstås.

Men då IBC-kaptenen Micke Eriksson tacklades över sargen och Tendens/Piteå drabbades av en femminutersutvisning bara halvminuten efteråt, släcktes ingalunda lågan hos IBC-spelarna.

Det gjorde den däremot några minuter senare, när hemmalaget tillåtits göra 5-2 på en bortslagen backpassning från IBC-håll under just den utvisningen.

6-2 och 7-2 ramlade in under slutminutrarna...

- Det var synd att vi inte fick in ytterligare någon boll i mittenakten eller i inledningen av den tredje, men man kan förstås inte bara snacka om otur och marginaler emot.

- Kalla fakta är ju att vi ger bort för billiga mål. Under resan kom vi fram till att vi "bjudit" på åtta mål under våra sex inledande matcher, medan vi inte fått ett enda "gratis" framåt. Sådant går inte att snacka bort, konstaterar Bäckman som nöjde sig med att bara framhålla en spelare denna gång - Peter "Lunken" Lundqvist som gjorde sin bästa match för säsongen.

Vid luren : Jens NäsmanTendens/Piteå-IBC Hernösand 7-2 (3-1, 0-1, 4-0).

IBC:s mål: Jonas Nordin, Benny Ödlund.

Mer läsning

Annons