Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Riteice toghem JSM-guldet

/
  • Team Riteice från Härnösand vann JSM med Johannes Patz, Victor ­Martinsson, Simon Granbom och skippern Fredrik Nyman i laget.

Det var nästan 20 år sedan Härnösand tog ett JSM-guld senast i curling.
Men Team Riteice såg till att det blev ädla medaljer igen - och nu väntar JVM i Schweiz.

Annons

– Det var en grym känsla, att vinna junior-SM var ett av våra stora mål inför säsongen, konstaterade skippern Fredrik Nyman glatt.

Men respekten var stor innan för Sundbyberg/Zip Up, tvåa på JVM och det andra Härnösandslaget, Castix.

Och finalmotståndare blev också Zip Up, i en tajt uppgörelse där Härnösandslaget låg under med 1-2 efter två omgångar och 2-3 när fyra omgångar var spelade.

– Vi följde vår gameplan hela vägen och efter halva matchen var de mer skärrade än oss. Vi hade ju fördel av sista sten.

Och via två nollomgångar, slog Riteice till med en trea i omgång sju och vände 2-3 till ett 5-3 överläge.

Avslutningen blev kylig med en dragning från Fredrik Nyman som avgjorde, 6-4.

– Det handlade om fem centimeter, så mycket bättre var vår sten. Det blev tajt, men så ska det vara. Inget lag är ju dåligt i ett SM.

Riteice förlorade en match, den mot Östersund/Majiet, 3-6.

– Det innebar att vi var tvungna att besegra, Castix. Det gjorde vi med 8-2, men de hade otur eftersom Tom Lindholm, deras skipper, fick knäproblem i den andra omgången och där stal vi en fyra.

Matchen vann Riteice med 8-2 och Castix fick nöja sig med ett JSM-brons.

Fredrik Nyman, tillsammans med Victor Martinsson, Johannes Patz och Simon Granbom blev JSM-vinnare exakt 40 år sedan klubben tog sitt första JSM-guld.

På flicksidan var Sundbyberg/Panthera bäst, där går Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Fanny Sjöberg och Elin Lövstrand på curlinggymnasiet i Härnösand, vilket sju av de åtta i de båda vinnarlagen gör.

Mer läsning

Annons