Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangfulla bröderna segrade i Öbacka Challenge

Ett breddläger för orienterande ungdomar i Ångermanland kröntes med söndagens tävling Öbacka Challenge - en tävling där OK Nolaskogsarnas stortalanger, tillika bröder, Hugo och Isac Eriksson vann sina respektive klasser. – De tränar otroligt hårt varje vecka för att utvecklas, konstaterar den stolta pappan, Åke Eriksson.

Annons

En terräng som uppskattades av deltagarna och över 200 som kom till start - söndagens Öbacka Challenge blev en lyckad tävling trots att världens största orienteringsstaffet, Jukolakavlen i Finland, även den avgjordes i helgen.

Två som verkligen imponerade under söndagen var bröderna Hugo och Isac Eriksson som båda två vann överlägset i sina klasser. Storebrodern Hugo ställde upp i seniorklassen där han var den yngsta av alla startande och tog ledningen direkt, en ledning han aldrig släppte.

– Det var mest gubbar i klassen och jag har väl lite mer spring i benen än vad de har och konkurrensen i den här tävlingen kanske inte är lika stor som i större tävlingar, även om det var många duktiga som kom till start här i dag, säger Hugo och konstaterar att lillebror Isac än får vänta på att bli familjens främsta orienterare.

– Han har ett par år kvar innan han kan slå mig, men han är duktig så jag får passa mig.

Isac, som vann i klassen Herrar 16, var nöjd med helgen och siktar nu mot nästa stora tävling som är O-ringen. Den tävlingen avgörs 23 till 26 juli i Sälen och där kommer startfältet krylla av duktiga orienterare.

– Jag känner mig ändå i riktigt bra form och tänker göra bra ifrån mig i Sälen, säger Isac.

Tre glada segrare i söndagens Öbacka Challenge. Från vänster: Hugo Eriksson (segrare senior), Tilde Engberg (segrare D16), Isac Eriksson (segrare H16).

Bland alla duktiga och talangfulla orienterare stack även Härnösand OK:s Tilde Engberg ut med en imponerande tid och tämligen överlägsen förstaplacering i klassen Damer 16. Efter att ha haft problem med den första kontrollen hittade Tilde flytet och kunde sedan hålla ledningen fram till målgång.

– Det var en väldigt bra bana och terräng här så det var en kul tävling, sen var det givetvis jätteskönt att få vinna också, säger Tilde och fortsätter med sina planer för sommarlovet som just börjat:

– Det blir att träna och tävla hela sommaren!

Mer läsning

Annons