Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taktiken bäddade för spurtsegern

Gottne. Hemmacylisten, Lars Schedin, tog fram sin patenterade spurt när det drog ihop sig på målrakan och då fanns det ingen som förmådde att hänga med.
Men det var klubbkompisen Göran Svensson som bäddade för Lars.
– Ja, det var en taktikseger. Göran körde för fullt redan nere i svackan innan målrakan och drog ut fältet vilket var perfekt för mig, säger en glad men frusen segrare i klassen H-40.

Annons

Det var många som frös efter målgången när Gottne IF igår arrangerade cykeltävlingen Gottnelinjen som är ett linjelopp över nära tio mil och ingår i Veterancupen.
En hel del regnskurar föll under tävlingens gång.
Speciellt händerna och vaderna har jag frusit om, säger Lars Schedin och försöker blåsa lite värme i händerna.
Det kändes ordentligt i benen också i dag, pustade Schedin som tillsammans med de flesta övriga i tävlingsfältet även hade lördagens linjelopp i Umeå i kroppen. Där tog han andraplatsen och är så klart nöjd med silver och guld i helgens tävlingar.

VASS SPURTARE
Lars får även beröm av de andra Gottnecyklisterna för hans högklassiga spurtförmåga.
Bara han får ha fart hela vägen in mot spurten är han nästan oslagbar till slut. Då får det vara riktiga kanoner för att rå på honom, säger Göran Svensson.
Nu är Lars Schedin riktigt sugen på att prova på Veteran-VM i Österrike i höst.
Ja, det skulle vara kul och får jag bara med mig Göran också så sticker jag, helt klart, säger Schedin avslutningsvis.
Först över mållinjen var ändå Lars Mattsson, Gimonäs CK, som kom loss på det andra varvet. Han blev visserligen upphunnen av Tomas Brännström men den jakten blev för tuff för den sistnämnde och han dalade genom fältet i slutet av loppet.

OFFRADE SIG
Därmed blev det en tämligen överlägsen seger för Mattsson som vann med drygt en minut tillgodo på klungan. Ingen direkt överraskning då han är en erkänt duktig tempoåkare som även vann i Gimonäslinjen.
Det var också lite därför som Göran Svensson offrade sig för att Lars Schedin skulle kunna ta hem spurten och vinna H-40.
Svensson kunde ändå inte segra i H-30 eftersom Mattsson åkte i samma klass.
Göran Svensson slutade fyra i sin klass vilket var samma placering som i lördagens Gimonäslinje.
En stor positiv överraskning i Gottnegänget var Mats Andersson som blev sexa i H-30.
Det var en fantastiskt bra prestation. Man skall komma ihåg att det här bara var hans andra tävling totalt, säger tävlingsledaren Roland Bergman.

BIRGER BYSTRÖM

Mer läsning

Annons