Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges gladaste ”förlorare”

Stockholm. Sveriges gladaste förlorare, det är ÖSK:s innebandydamer. I alla fall om man ska döma efter hur det lät på banketten efter att laget vunnit silver, men förlorat guldet mot Balrog med 4-7.

Annons

När slutsignalen gick var det av förståeliga skäl inga glada miner på medlemmarna i laget. Förlust i en SM-final är ingen större källa till glädje. Men bara ett par timmar senare var situationen den omvända.

ÖSK BJÖD PÅ SÅNG
Före middagen på banketten för medaljlagen var det Örnsköldsviks färskaste silvervinnare som anslog tonen bokstavligt talat. Medan guldlagen entonigt skanderade SM-Guld!, SM-Guld!, SM-Guld! stämde Ö-vikstjejerna upp den ena sången efter den andra. I den konkurrensen stod sig SM-Guld-körerna ganska slätt.
Jag tycker att det här laget är ett guldlag, att vi sen har ett silver att hänga runt halsen spelar ingen roll, sa lagkaptenen Anna Larsson.
Och det sammanfattar det som laget utstrålar, för i nederlaget var ÖSK-tjejerna stora och förde sig som vinnare.
Stämningen var bra och vi gjorde det bästa av situationen, sa Åsa Jonsson och fortsatte:
Det var ingen idé att sitta och vara besvikna i efterhand igår kväll kunde vi inte göra något ändå.

LITE AVUNDSJUK
Men när man kommer in så där och de skrålar SM-Guld! hur känns det, blir man inte förbannad?
Nej. Man blir mer lite avundsjuk: Tänk va roligt om det varit vi, säger Åsa Jonsson och är noga med att påpeka att hon inte är missunsam:
Jag tycker de var värda det, men skulle vilja att det var vi som varit så bra att vi vunnit.

MINDRE SKANDAL
Trots förlusten höll ÖSK-tjejerna humöret uppe även när en mindre skandal spelades upp mitt framför ögonen på dem under banketten.
Tränarföreningen och Innebandymagasinet hade korat en hel massa Årets-kategorier, typ spelare, rookie, poängplockare etcetera. Alla tillföll herrar. Det fanns inte ett enda diplom till någon utav damerna. Detta blev lite för mycket för framför allt Balrogs damer som högljutt protesterade.
Jag tror att man insåg mitt under banketten att det var ganska pinsamt och sa på stående fot att nästa år ska det bli till damerna också, sa Peter Svensson om fadäsen.
Annika Sundberg tyckte det var synd att lagen inte fick sitta tillsammans annars var hon nöjd med det mesta.
Många bra år framför sig
Jo, hon hade ett önskemål till:
Jag skulle velat haft efterrätt också faktiskt.
Det kanske hon får nästa gång, för med den glädje, det engagemang och ambition som laget har blir det säkert fler finaler. Det är i alla fall Peter Svensson övertygad om:
Laget har många bra år framför sig.
Men det var inget man tänkte på när finaldagen övergick i natt. För då drog laget vidare till en särskild innebandyfest i Nacka för att fortsätta det uppslupna firandet.

KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons