Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige vann brottnings- landskampen med 7–3

/
  • Brottningslandskamp Sverige-USA i Brännaborg innehöll bara tre amerikanska segrar. En av dessa stod Tracy Rice för i 60-kilosmötet med Kävlinges Simon Andersson.

19 sekunder. Längre än så fick inte hemmasonen Pontus Bergström, 20, brottas blågult i Brännaborg.

– Klart man gärna velat visa upp mer, men han hamnande olyckligt med armen när jag greppade honom, förklarar Pontus efter sin snabba vinst i 74 kilo, en av Sverige sju i landskampen mot USA (7–3).

Annons

Det kom bra med folk när Brännans IF Brottning bjöd in till inofficiell landskamp i brottning i klassiska Brännaborg.

Det fick se tio matcher totalt, från ett högintensivt möte i 55 kilosklassen mellan Carl Ågren och Kyndall Rutz till ett trött tungviktsmöte mellan Jheryl Makaliu från Hawaii och Haparandasonen Matti Viitanen.

– Personligen tycker jag att Carl Ågrens match var höjdpunkten för kvällen. Den Söderhamnkillen är fortfarande ungdomsbrottare och ändå besegrade han en meriterad juniormotståndare – det var riktigt bra gjort, berömmer Brännaledaren Janne Öhlén som fick agera landslagscoach kvällen till ära.

Många i Brännaborg var förstås nyfikna på att se stans största brottartalang genom tiderna, den numera 20-årige Pontus Bergström, på mattan.

Och visst – han vann. Men matchen varade i endast 19 sekunder och slutade på ett trist sätt.

Motståndaren Mitchell fastnade med ena armen i en konstig position när Bergström tog en rejäl koppling och smärtan hördes lång väg.

– Det blev ett snöpligt slut, men så där är det ibland. Jag har själv haft problem med en stukad fot en längre tid, men i dag höll den, säger Bergström och ler lätt.

Pontus, född 1993, kommer att växa ur juniorklassen efter nyår.

– Visst grämer man sig fortfarande lite för medaljmissen i höstas på JVM när jag tappade 6–0 till 7–8 mot en armenier, men ibland är marginalerna med en – ibland emot. Förhoppningsvis har jag dem med mig nu till helgen i Mälarcupen dit både vi och amerikanerna skall efter det här veckolägret, avrundar Pontus.

Mer läsning

Annons