Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige drog vinstlott i EM-kvalet

Stockholm. Polen, Ungern, Lettland och San Marino.
Där har ni Sveriges motståndare i kvalet till fotbolls-EM i Portugal 2004.
En drömlottning jämfört med flera andra grupper.
– Vi tycker att det är helt okej, säger förbundskaptenen Tommy Söderberg.

Annons

Till det stundande VM-slutspelet i Japan och Sydkorea hamnade ju Sverige i en grupp som snabbt döptes till dödens grupp. Tur och otur brukar jämna ut sig och när EM-kvalet lottades nere i Portugal på fredagen hamnade Sverige i en av de på förhand enklare grupperna.
När de toppseedade nationerna skulle dras så sa vi att grupp ett, fyra, fem var grupper vi hoppades på och vi hamnade i en av dem så det är väl okej, säger Tommy Söderberg.
Sverige hamnade i grupp fyra tillsammans med i rankingordning Polen, Ungern, Lettland och San Marino. De sistnämnda har Sverige aldrig mött i en landskamp och Söderberg vet inte så mycket om dem än.
Jag vet att Skottland hade det tufft när de mötte dom borta nyligen. Jag kan väldigt lite om San Marino, men dom ska man klara av, säger han bestämt.
Polen på frammarsch
Lettland drogs ur den näst sämsta seedningsgruppen.
I hela Baltikum har man hög ambitionsnivå, men de har en bit kvar att vandra. De baltiska staterna hör ändå till dem som ibland överraskar.
Ungern var nästa nation att dras till grupp fyra.
Det är en nation som alltid har haft många talanger, men i dag vet jag inte riktigt var de står. Ungern har haft det lite jobbigt med sin fotboll det senaste decenniet.
Ur den näst högsta seedningsgruppen drogs Polen som verkligen är en nation på frammarsch efter några sämre år.
Vi hade dem i EM-kvalet innan och då vann vi med 20 hemma och 10 borta. Det är en nation som är väldigt stark för närvarande och som gjort ett mycket bra VM-kval. (TT)

SPORTEN

Mer läsning

Annons