Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenssons vann silver: "Otroligt"

/
  • Niclas Kallin Svensson (röd hjälm) tog silver i sin debut för Sverige när lag-VM anordnades i Ryssland.

Superveteranen Stefan Svenssons efterträdare är sonen Niclas Kallin Svensson. Det visade han inte minst i sin landslagsdebut – där det blev ett VM-silver.
– Klart att jag var nervös, men det var inte så att jag spydde innan, säger han.

Annons

I tuff konkurrens med Finland, Österrike, Tyskland, Polen och inte minst segraren Ryssland så plockade Sverige hem ett silver i lag-VM i isracing. Med i det svenska laget fanns ÖMK:s Stefan Svensson och sonen Niclas Kallin Svensson.

– Det har varit en fullständig laginsats. Mycket roligt. Det gick jättebra för oss allihop, säger Stefan Svensson på telefon från Togliatti i Ryssland där tävlingarna avgjordes.

Sverige presterade från start till mål i årets lag-VM. Redan efter den första tävlingsdagen som var på lördagen hade Sverige ett fast grepp om silverpengen. När söndagstävlingarna drog igång var man fyra poäng före tredjeplacerade Finland.

– Att vi skulle spöa ryssarna det visste vi att det skulle bli svårt. Men målet var framför allt en pallplats och det infriades ju med råge då vi kunde knipa silvret med en sådan god marginal, säger Svensson.

När söndagens tävlingar summerades slutade Sverige sju poäng före bronsmedaljörerna Finland. En mycket god marginal.

– Det gick otroligt bra för oss allihop. Det här värderar jag jättehögt eftersom det senaste silvret kom 2010. Det känns fantastiskt roligt.

En annan som tyckte det var fantastiskt roligt var Niclas Kallin Svensson som gjorde en imponerande landslagsdebut.

– Det var kul. Klart att jag var nervös, men det var inte så att jag spydde innan. Det var bara fullt fokus på att komma först i mål, säger Svensson den yngre som nu hoppas få förnyat förtroende i landslaget:

– Det här kan ju betyda att man får chansen igen. Men det är många tävlingar kvar av säsongen och det gäller att fortsätta prestera bra resultat.

Mer läsning

Annons