Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson imponerade i Santa Cup

/
  • Tävlingen Santa Cups första del avgjordes i går på nya Kallehov. Publiken bjöds på fartfylld och dramatisk underhållning när Västeuropas bästa åkare gjorde upp om segern.

Rutinerade ÖMK Rundbana-åkaren Stefan Svensson visade prov på bra form när den första av tre deltävlingar i Santa Cup avgjordes på Kallehov i Örnsköldsvik.

Annons

– Jag är överväldigande nöjd, sa Svensson efter andraplatsen i finalheatet.

Svensson imponerande stort i kvalificeringsheaten och gick till A-final med full pott, fyra segrar av fyra möjliga. Även VM-trean och fjolårssegraren i Santa Cup, österrikaren Frans Zorn såg riktigt vass ut. Zorn vann alla sina heat i överlägsen stil fram tills det fjärde då han tvingades bryta på grund av motorproblem.

– Han visar tendens till att behålla fjolårsformen. Vilka startar han har, berömde Svensson österrikaren.

På grund av missen i sista heatet tvingades Zorn kvalificera sig till finalen genom att först vinna B-finalen. Det var inga problem för Zorn som bland annat slog förre ÖMK-åkaren och levande isracinglegenden "Posa" Serenius som stannade på en sjundeplats.

I finalen fick Svensson en dålig start samtidigt som Zorn tidigt drog ifrån. Att österrikaren skulle vinna var uppenbart men desto mer dramatisk blev kampen om andraplatsen. Svensson hamnade bakom duktige finländaren Antii Aakko och passerade inte denne förrän sista varvet.

– Jag var nästan sist i starten och sedan kunde jag jobba mig ikapp. På sista lyckas jag komma om, kommenterade en belåten Svensson.

Imorgon körs nästa deltävling i Strömsund innan tävlingarna avgörs den 29:e i Bollnäs.

Mer läsning

Annons