Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedjeholmen vann och fick andrum

BRUNFLO. Flåset från de jagande tilltar. Då gör Svedjeholmen sin bästa match på länge.
6-2-segern mot Brunflo ger andrum i hockeyettans bottenstrid.

Annons

LN 91:s bortaseger mot Kramforsalliansen i fredags innebar att laget på allvar kan sikta på en plats ovanför kvalstrecket. I så fall möjligen på Svedjeholmens bekostnad så förstå att SIF-tränaren Ove Lindström var nöjd sedan hans grabbar replikerat å det snaraste.
Det var en riktigt viktig seger, säger han. Det har ju gått trögt för oss ända sedan juluppehållet.

BÄTTRE FÖRSVARSSPEL
Största problemet har varit ett alldeles för krångligt försvarsspel, och den senaste veckans träningar har gått ut på att hitta ett rakare, enklare och snabbare spel. Resultatet lät inte vänta på sig.
De två första perioderna var riktigt bra. Främst andra, då vi fick utdelning, men chans- och spelmässigt var vi lika bra i första.
Trots ett klart övertag lyckades Svedjeholmen alltså inte få hål på hemma-keepern under de första tjugo minuterna, men det metodiska jobbet gav desto bättre utdelning i mittperioden.
Jonas Näslund inledde målskyttet efter bara två minuter, John Fredriksson spädde på till 2-0 och trots att Brunflo sedan reducerade kunde SIF rinna iväg till en imponerande 5-1-ledning.

DUKTIG MÅLVAKT
Vi bara fortsatte att jobba och sade någon gång måste ju pucken trilla in, myser Ove, som gladde sig åt en homogen laginsats toppad med extra fint spel från målvakten Niklas Hamberg och tremålsskytten John Fredriksson.
Den senare har verkligen blommat ut som center i förstafemman i sällskap med bland annat Håkan Berglund.
Tredje perioden blev aningen avslagen, men segersiffrorna 6-2 imponerar verkligen. Nu gäller det bara att behålla formen, så ska Svedjeholmen inte behöva kvala för att rädda sin division I-status.
Eftersom vi spelar så enkelt bör det kunna hålla i dig, säger Ove Lindström.

Brunflo-Svedjeholmen
2-6 (0-0, 1-5, 1-1)
S: John Fredriksson 3, Magnus Fors, Jonas Näslund, Björn Sundin.
Skott: 37-45.
Utv, B: 3x2. S: 2x2.
Domare. Ulf Völker, Östersund.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons