Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SUIF/Docksta lyfter mot toppen

Annons
SUIF/Docksta lyfter mot toppen4-0 (1-0) i vårepilogen hemma på Kinavallen mot Bollsta.

SUIF/Docksta fortsätter att övertyga i herrfemman och skuggar alltjämt topplagen i serien.- Nu tar vi match efter match, men det är klart att vi vill vara med och slåss i toppen så länge vi kan, sa tränaren Peter Nordenberg.

SUIF/Docksta parkerar nu på en delad tredjeplats plats i tabellen och vill det sig väl kan lagets höst bli riktigt, riktigt trevlig.

- Det gäller att vi blir mer stabila. Vi har nedgångar i matcherna, men stundtals tycker jag vi spelar riktigt bra fotboll, sa den förre Bjärtrå-backen Nordenberg.

Lördagens trepoängare mot bottenlaget Bollsta var inte mycket att orda om.

Första halvlek ändå hyfsat jämn, men i andra tog grönklädda SUIF/Docksta över tillställningen mer och mer och trötta BIK-spelare fick se målen trilla in.

4-0 kunde ha blivit ännu mer.

- Ända fram till deras 2-0 tycker jag vi gjorde en bra match. Sedan när vi flyttar fram så kan det ju bli så där att det rinner iväg, sa Bollstas lagledare Kenneth Halén.

Gästerna hade dock en bra möjlighet att reducera till 2-1 när knappt tio minuter återstod. Inhopparen Renato Salvatierra avlossade stora kanonen mot Marcus Edholm i hemmamålet, ett bra skott men räddningen ännu bättre.

Och i anfallet därefter punkterade SUIF/Docksta matchen definitivt när Johan Westin sköt 3-0 via Bollsta-målvakten Patrik Bergqvists händer, ribban och stolpen (!).

Matchens lirare var annars Tomas Viberg, forward i hemmalaget. Viberg var inblandad i samtliga SUIF/Dockstas mål. Två gjorde han själv, de andra två spelade han fram till.

- Det får man väl vara nöjd med...

Viberg är SUIF/Dockstas bäste målskytt så här långt med elva fullträffar.

- Det kommer mera, lovade Tomas Viberg.

Förutom målglade Viberg ges plus i hemmalaget till Niklas Nyberg som blev bättre och bättre ju längre matchen led. Rutinerade Lars-Erik Wiklund är ännu inte fulltränad men imponerade den timme han var på plan. Alltid spelbar och alltid en förmåga att leverera bollen vidare. Målvakten Marcus Edholm också duktig.

Marcus Näsman och Jörgen Bylund starka kort i Bollsta, som därmed kom snabbt ner på jorden efter fyra poäng i de senaste två matcherna. Laget är ordentligt fast i botten, men Kenneth Halén tror på framtiden.

- Tror faktiskt att vi kommer att göra en riktigt bra höst. Det brukar vi göra.

Lars WiklundSUIF/Docksta - Bollsta IK 4-0 (1-0)

Målen: 1-0 (37) Lars-Erik Wiklund, 2-0 (57) Tomas Viberg, 3-0 (82) Johan Westin, 4-0 (85) Tomas Viberg.

Hörnor: 6 - 6

Varningar, SUIF/Docksta: Lars-Erik Wiklund, Henrik Wallén, Håkan Forsgren, Jens Larsson, Andreas Danielsson, Kim Backlund.

Bollsta: Jimmy Hellström.

Domare: Lee Berntzén, Örnsköldsvik.

Publik: 80-tal.

Mer läsning

Annons