Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkelyftaren Kee från Övik tog silver på SM-veckan: "Hade sett fram emot ett fjortonde guld"

Kee Yoon Yeom knep en silvermedalj i klassisk styrkelyftning på SM-veckan i Norrköping, men trots det var han lite besviken. " Silver är silver, det är klart att jag ville ha guld", säger han.

Annons

SM-veckan pågår för fullt i Norrköping med tävlande från ett 40-tal idrotter i Sverige. En av dem är Örnsköldsviksbon Kee Yoon Yeom som under lördagen tävlade i klassisk styrkelyftning som slutade med en silvermedalj.

– Jag gjorde misstaget att titta på motståndarens vikter och sen utgick jag ifrån att jag behövde lyfta en viss vikt. Då bommade han och då hade jag inte behövt gå på så tung vikt som jag gjorde, säger Kee Yoon Yeom efter tävlingen.

Läs också: SM-veckan – en ekonomisk seger för Sundsvall

35-årige Kee Yoon Yeom tävlar för Kubbe Norrflärke IF i Norrflärke utanför Örnsköldsvik. Han har tidigare tävlat i styrkelyftning från 1998 fram till 2007 och har haft uppehåll fram till nu.

– Jag har varit med så länge och jag har vunnit min beskärda del av SM-guld. Man ska inte vara bitter utan man tar felaktiga beslut ibland. Jag gjorde en taktisk miss.

Klassisk styrkelyftning är indelad i viktklasser. Först tävlar de i knäböj, sen bänkpress och till sist marklyft.

– Jag tänkte att det här skulle bli mitt fjortonde SM-guld för man vill ju inte stanna på tretton för det är en olyckssiffra. Men det är bara att ta nya tag om ett år, säger han och skrattar.

Veronica Gidlund från Sollefteå, som tävlar för Borås, slutade på femte plats i sin klass.

Läs också: Anders rekordstöt inte tung nog för en OS-biljett

Mer läsning

Annons