Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömbergtror på enislossning

Örnsköldsvik. Bara två poäng ner till nedflyttning.
– Jag är övertygad om att det kommer lossna. Vi måste bara komma över barriären, säger Friska Viljors Erik Strömberg inför kvällens möte med Östersunds FK hemma på Skyttis.

Annons

Vi har inte riktigt hittat spelet efter träninsmatcherna, bortsett från första halvleken mot Älvsby i premiären. Samtidigt är det skillnad mellan försäsongsmatcher och seriematcher.
Vi är ängsliga på planen och det måste vi ta bort. Vi är annars ett bra lag, men det gäller att våga spela konstruktivt, förklarar Erik.
Han har spelat på mittfältet i de två senaste matcherna.
Jag vet inte om jag har där att göra, säger han och skrattar.
Eriks uppgift på mitten är att vinna boll. Han är annars mest hemma i backlinjen och ytterbacksplatsen har varit hans under de senaste åren.
Han hoppas att hela laget tar tag i det här nu.
Alla måste ta sitt ansvar och inte kliva undan. Som det sett ut i inledningen har vi gömt oss och litat på andra.
Jan Westerlund tränade Östersunds FK i fjol. Jämtarna har siktet högt inställt och inledningen på norrtvåan imponerar. Fyra segrar och två oavgjorda och bara två insläppta mål nio framåt. Östersund ligger på andraplats, två poäng bakom ledande Umeå FC.

TVÅ AVSTÄNGDA
Friska Viljor finns på den nedre regionen, bara två poäng ner till nedflyttningsplats. De gulsvarta har släppt in tio mål och hittat nätmaskorna fyra gånger. Så här illa har FV inte startat division II sedan debuten 1999.
Man trodde annars att FV var lite på gång efter 1-0 hemma mot IFK Luleå i den förra hemmamatchen. Spelmässigt såg det då rätt hyfsat ut, men trepoängaren följdes upp med fjärde nederlaget för säsongen.
Det blev olyckligt 0-1 på en bjudning. Sedan drabbades vi av en utvisning (målvakten Peter Granholm) och vi fick aldrig chansen, menar Erik.
Granholm och Senad Zulovic, som också fick rött kort mot Boden i söndags, är avstängda i kväll. Jörgen Kallin vaktar målet. I övrigt väntar tränaren Jan Westerlund med att ta ut laget. Det är osäkert på vissa fötter. Daniel Östman stukade foten i söndags. FV har haft mycket skador och avstängningar.
Men det är ett jädrans bra moral i laget och vi kämpade tappert i slutet mot Boden. Bra att det kommer en match så tätt inpå, för då kan vi revanschera oss snabbt, säger Erik Strömberg.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons