Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort startfält i tuff terräng

/

Skogslöparna genomförde för första gången Trail Övik i egen regi och det lockade 140 löpare ut i terrängen i Själevad.
– Tidigare har vi backats upp av Salomon, men nu kör vi på egen hand och det här ska bli en tradition, fastslog Kristofer Wester i Skogslöparna.

Annons

Först i mål i damklassen över den långa distansen 12 kilometer var Karin Boström från Örnsköldsvik som trots att hon var förkyld tidigare under veckan var snabbast av alla i fältet.

– Jag var en minut efter vid varvningen men på väg upp mot Åsberget efter ungefär sju kilometer gick jag upp i ledningen och behöll den hela vägen in i mål, berättade Karin efteråt.

Karin var med i tävlingen även för ett par år sedan och även den gången blev det en pallplats:

– Jag var tvåa, eller möjligen trea den gången.

Markus Frödin från Sundsvall vann motsvarande herrklass och bland juniorerna mötte vi en trött men glad vinnare i 19-årige Arvid Strandberg.

Han hade en tuff resa och en hård kamp in mot mål med Benjamin Näslund. Inte förrän det återstod 150 meter av det 6 kilometer långa loppet gick Arvid förbi och in som etta över mållinjen:

– Jag visste att Benjamin skulle bli svår att besegra och jag fick draghjälp av honom hela vägen. Till sist lyckades jag gå förbi och vinna, berättade Arvid som inte förrän en timme innan startskottet gick bestämde sig för att vara med i tävlingen.

– Det var osäkert om jag skulle hinna eftersom jag jobbat med olika saker kring arrangemanget. Jag var med och gjorde målfållan klar, reste tält och diverse andra saker, och nu efteråt ska jag vara med och riva ned alltihopa, skrattade Arvid.

Bland de yngsta gick en dubbelseger till Husum tack vare Elsa Eriksson och Klara Jonsson klassen minitrail över 1,6 kilometer.

Mer läsning

Annons