Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam för FV

SOLLEFTEÅ. Friska Viljor lade beslag på alla tre pallplatserna när SM i stor backe avgjordes i Sollefteå. Sverigeettan och storfavoriten Kristoffer Jåfs vann som väntat efter att ha presterat dagens längsta hopp med 110 meter i den andra omgången.
Segermarginalen ner till tvåan och klubbkamraten från Friska Viljor Emil Westberg blev till slut hela 15 poäng. Trea blev Jonas Nordin och den totala FV-dominansen fullbordades med en femteplats för Jakob Grimholm.

Annons

Kristoffer Jåfs har trots sin ringa ålder, bara 21 år, dominerat svensk backhoppning så totalt de senaste åren att han nästan glömt bort hur många SM-tecken det blivit.

SJUNDE GULDET
Jag tror att det här var mitt sjunde SM-guld, sa Kristoffer själv efter tävlingen. Nöjd med segern förstås, men knappast med den egna hoppningen.
Nej, det stämde inte riktigt, men det var svåra förhållanden i blåsten och resultaten blev ju också väldigt varierande.
Varierande har också resultaten varit för Kristoffer under säsongen, men sidsteppningen ur OS-truppen kom ändå som en stor besvikelse.
Visst blev man besviken, det hade varit inspirerande att få göra sitt första OS, sa Kristoffer Jåfs som nu planerar en satsning utomlands inför nästa säsong.

SATTE PRESS PÅ JÅFS
Den tuffaste opponenten om SM-titeln i Hallstabacken blev nu Koskullskulles kombinerade specialist Fredrik Jakobsson som satte ordentlig press på Kristoffer Jåfs genom att ta ledningen i den första omgången med ett hopp på 106,5 meter.
Men Koskullskullehopparen missade uthoppet totalt i den andra omgången och rasade ner till en niondeplats i resultatlistan. Där visade Kristoffer Jåfs med besked vem som är bäst i Sverige genom att klippa till med dagens bästa och längsta hopp på 110 meter och segermarginalen ner till tvåan Emil Westberg blev betryggande.
Fall stoppade Isak
Bronset gick till Jonas Nordin. Storslam alltså för Friska Viljor som även fick in Jakob Grimholm på en femte plats.
Brorsan Isak Grimholm som imponerade på träningen i Hallstabacken hade säkert också varit ett namn för toppstriden. Men ett fall i lördagens träningshoppning satte stopp för finaldeltagandet.


SPORTEN

Mer läsning

Annons