Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora pengar på spel i DM

/
  • Sollefteå och Örnsköldsvik är klara favoriter i DM-pollspelet som avgörs i Sollefteå 7-8 september.

Även om Ulvö Hockey gjorde en sensationellt bra insats och gick hela vägen i poolspelet i DM förra säsongen kan vi inte sätta en stämpel som mer än en skrällvarning över laget i år.

Annons

Det är division I-lagen Örnsköldsvik Hockey och Sollefteå Hockey som får bära favoritskapet i poolspelet som avgörs i Niphallen, Sollefteå, om drygt två veckor.

– Vi har målet klart för oss och det är seger och en kommande finalmatch mot Modo som gäller, säger såväl Mikael Sundell i Örnsköldsvik som Lars Karlin i Sollefteå.

En finalbiljett mot elitklubben Modo Hockey som går till det lag som vinner poolspelet är förstås eftertraktat. Inte bara ur sportslig synvinkel utan värdet av detta handlar även mycket om ekonomi.

Sollefteå fick ett ordentligt klirr i klubbkistan för två år sedan när de fyllde Niphallen till bristningsgränsen, och förra året blev det också en publikmagnet när "poppislaget" Ulvö Hockey fick spela finalen mot Modo i Fjällräven Center.

– Det är otroligt mycket pengar som står på spel samtidigt som det också innebär en sportslig hockeyfest att få möta Modo i en final. Vi kommer göra allt som går för att vinna poolspelet, säger Lars Karlin i Sollefteå.

Tränarkollegan Mikael Sundell fyller på med:

– Normalt ska väl division 1-lagen hålla en högre nivå i poolspelet, inte minst därför att vi varit på is mera än övriga lag. Nu har jag ingen aning om Sollefteå, men det är klart att vi siktar på att vinna.

Sollefteåtränaren Lars Karlin ser även DM-poolspelet som en bra genomgörare inför seriespelet som startar en vecka senare.

– Det ligger bra tidsmässigt för oss. Dels får vi en bra genomkörare med förhoppningsvis flera matcher och sedan kan vi ta det lugnt veckan som följer innan division 1 premiären.

Mikael Sundell skulle dock gärna se ett annat handikappsystem i DM än det som gäller för dagen:

– Att lagen från division 2 börjar med ett par måls ledning mot ett lag i division 1 innebär ofta att de ställer upp och försvarar sig från början. Jag skulle hellre se att lagen underifrån belönas med ett mål extra för varje ett som de producerar framåt.

– I stället för en destruktiv hockey skulle vi då få en konstruktiv hockey som skulle vara attraktivare för publiken också.

Men det är dock inte aktuellt för året med några förändringar rapporterar Helene Moström från kansliet på Ångermanlands Hockeyförbund där de sitter och väntar på de sista anmälningarna till turneringen.

– Genom att anmälningstiden går ut i morgon har vi därför inte lottat poolspelet ännu.

Mer läsning

Annons