Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora framgångar för Sollefteååkarna i för-VM – tre guld på fem starter

Världscuptävling i Sollefteå - då slog hemmaåkarna till med tre guld och totalt fem pallplaceringar efter en avslutande söndag där allting stämde för Jenny Solin och Britta Norgren-Johansson.

Annons

Nästa år har Sollefteå fått chansen att anordna VM i rullskidor och som en förberedelse för detta har under helgen för-VM avgjorts - en tävling som också hade världscupsstatus.

Av helgens resultat att döma kan nästa års världsmästerskap bli en väldigt trevlig historia för staden då hemmaåkarna imponerade stort när de i, för dem, bekanta backar och gator åkte hem tre guldmedaljer och hamnade på pallen i samtliga sina respektive starter (Jenny tre starter, Britta två) - allra främst var 33-åriga Britta Norgren-Johansson som tog hem guldet både i lördagens masstart och söndagens individuella starter för seniorer.

Britta Norgren-Johansson vann två guld på hemmaplan.

För Jenny Solin kom guldmedaljen också den på söndagen i den individuella starten -för juniorer - något som kanske kom oväntat då hon efter fredagens sprint uttalade just den grenen som sin starkaste.

– Sprint är nog den som känns bäst för mig nu och det var här jag kände att jag hade störst chans att vinna, sa hon då.

Mer läsning

Annons