Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmsflytten gav spel i elitserien

/
  • Hanne Forsberg och Sofie Blomström från Härnösands HK har båda dykt upp i Spårvägens tröja under höstens elitseriespel.
  • Hanne Forsberg och Sofie Blomström utanför duons nya hemmaarena Brännkyrkahallen i Hägersten.
  • När Sporten hälsade på HHK-duon i Stockholm satt de på läktaren under Team Stockholms match – men av skilda anledningar. Skada och elitseriespel.

Ifjol tillhörde Hanne Forsberg, 19 och Sofie Blomström, 20, förstauppställningen i Allsvenskan hos Härnösands HK.
Arbetsmöjligheter gjorde dock att det blev flytt till Stockholm i höstas.
Handbollen skulle komma i andra hand – men nu har båda debuterat i Elitserien.

Annons

Det var alltså ingen medveten handbollssatsning som förde de två HHK-spelarna Sofie Blomström och Hanne Forsberg till Team Stockholm, farmarklubb till elitserielaget Spårvägen.

– Nej, allt hände väldigt snabbt uppe i Härnösand innan vi ens hunnit flytta ned, berättar Sofie.

Det var under ett JSM-steg för juniorer som en av Team Stockholms ledare (Kristin Tjulander) fick höra talas om att Härnösandsklubben hade två A-lagsspelare som skulle flytta till huvudstaden.

– Eftersom vi satt på läktaren för att kolla på matcherna kom Kristin fram till oss och bjöd in oss till provträning med deras division 1-lag, säger Sofie.

Väl där fick HHK-duon ett väldigt fint mottagande.

– Det var ett kanongäng tjejer som verkligen välkomnade oss, säger Sofie som fick äran att debutera för sin nya klubb mot just – Härnösands HK!

– Det kändes väldigt underligt att komma till Öbacka Sportcenter som motståndare, medger Sofie som däremot inte fick sällskap av Hanne Forsberg i just den matchen.

Hanne, som hade ett erbjudande från Guif i Allsvenskan att ta ställning till under sommaren, blev uppkallad till Spårvägens elitserielag inför deras match mot Eslöv.

– Visst hade det varit kul att komma hem och spela mot HHK, men man tackar ju inte nej till elitserien, säger Hanne och skrattar.

Men så mycket mer att skratta åt har det inte varit för mittsexan under hösten.

– Jag började få ont i en häl och i samband med bortamatchen i Boden i oktober blev det betydligt sämre.

Hanne kämpade på mot den tilltagande smärtan, men till slut gick det inte. Anledningen var inte svårt att förstå i efterhand. Hon hade dragit på sig en hälsporre.

– Jag fick springförbud direkt, jag får bara cykla. Det är en rätt smärtsam behandling, men i dag kändes den klart mycket bättre – så snart så, hoppas Hanne.

För kompisen/lägenhetskollegan Sofie Blomström har senhösten tvärtom varit den mest stimulerande hittills i handbollskarriären.

Spårvägen saknade plötsligt en vänstersexa i månadsskiftet oktober/november.

– Jag fick vara med elitserielaget under tre veckor, både träning och match, och det var en fantastisk tid. De hade till och med en särskild coach för oss kantspelare, berättar Sofie som hann spela tre matcher under den tiden.

Hon fick speltid i alla – dessutom gjorde hon ett mål.

– Men det läget borde jag inte fått. Jag stannade och fick en retur rakt ut till mig i stället för att ta hemjobbet direkt efter avslutet, erkänner hon.

Till helgens omstart i elitserien är dock ingen av tjejerna aktuella, så nu laddar de för julfirande i Härnösand.

– Ni ser väl till att det blir en vit jul. Det är nog det enda jag har på önskelistan i år, avslutar Sofie.

Mer läsning

Annons