Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan satte drömträffen

/
  • Äntligen kom säsongens första mål för Haikbacken Stefan Åhman, som jublade glatt efter sin drömfullträff från 30 meter mot Söråker.

Haikbacken Stefan Åhman fick på sin livs drömträff och avgjorde derbyt mot Söråker. Hans 3-1 mål satt klockrent i krysset från 30 meter.

Annons

– Jag har väl aldrig brytt mig om materialet, men inför matchen mot Söråker bytte jag klubba med en ny grepptejp, kanske det var förklaringen, garvade Stefan efter 9-2 segern i "norrettan".

Visserligen är Åhman målare till vardags, men han är inte känd som någon målare på bandyplanen, precis.

– Jag har spelat i klubben i runt 20 år och det har väl kanske blivit tio mål maximalt. Det här var mitt första för säsongen.

Han har hunnit bli 38 år och veteranen stortrivs som ytterback.

– Som vi spelar nu har jag en fri roll på kanten och får vara med i anfallen, det gillar jag verkligen.

Det sa bara pang från Åhmansk klubba innan projektilen satt högt uppe bakom Benny Ödlund i Söråkersmålet.

Den fullträffen tre minuter in på den andra halvleken, var starten på en rejäl uppryckning från hemmalagets sida.

Annars var Söråker länge svårforcerat, laget backade hem med mycket folk på egen planhalva under de första 45 minuterna.

Plötsligt blev det fart över Haiks:s spel och då kom också målen, efter Mikael Bilanders solomål som betydde 5-1, tio minuter in på andra halvan, var den här matchen helt stängd.

– Vi pratade igenom att vi måste ha mera tålamod i vårt spel och gå mer upp och anfalla, sa Uffe Petersson, en av tränarna efteråt.

Det gav resultat, Haik hade allt som inte fanns före paus, ett högre tempo, mer uppåkningar och genomspel än i den första halvleken då det såg lojt, temposvagt och andefattigt ut.

Sedan flyttade hemmalaget upp spelet, satte högre press på motståndaren, som kroknade och blev tvunget att satsa på resultatlösa lyror.

– Vi efterlyste mer fart i spelet och satsade på att gå runt på kanterna, något som blev mycket bättre. Sedan är det alltid svårt för vårt unga lag att möta Söråker som spelar väldigt fysiskt.

Mer läsning

Annons