Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steen imponerar på Näslund

/

Alexander Steen är Modos poängbäste spelare. Hans energi på isen imponerar på Markus Näslund.

Mot Linköping var Steen på nytt den avgörande faktorn med tre nya poäng.

Annons

Det har blivit 21 poäng på 19 matcher för Alexander Steen den här säsongen. Modos general manager Markus Näslund har följt Steen ända sedan han lämnade Modo efter säsongen 2004/2005.

– Jag visste att Alexander var en helt annan spelare än när han lämnade Modo. Jag har sett honom under min aktiva karriär, och även nu på senare år i St. Louis. Jag visste att han var en av våra mest underskattade spelare och därför är det också väldigt roligt att Alexander fått visa vad han kan här hemma, säger Markus Näslund.

Steens produktion visar sig delvis i poängkolumnen, men han gör även ett enormt jobb på isen – och det är just den biten Markus Näslund imponeras mest av.

– Det är imponerande att han orkar ha den energin match efter match. Det suger väldigt mycket energi att spela som han gör, men Alexander är grundtränad, stark och orkar spela på det viset.

Alexander Steen kan göra sin sista match i Modo Hockey på lördag mot Luleå, den innan juluppehållet. Hur det blir därefter beror på NHL-lockouten, (där läget för övrigt verkar låst för tillfället), hur Samuel Påhlssons rehabilitering går och hur Modos ledning resonerar när Påhlsson är tillbaka.

– Jag vill inte gå in på hur det blir då det är så många frågetecken. Frågan ligger heller inte bara på mitt bord, utan det är hela ledningen som ska ta det beslutet. Min åsikt är att NHL kommer igång, men när och hur vet jag inte, säger Näslund.

Om säsongen ställs in helt, blir även fler spelare aktuella för Modo. Två av dem är Daniel och Henrik Sedin.

– Det var ett tag sedan jag pratade med dem, säger Näslund.

Mer läsning

Annons