Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt ÖMK nära segern

ÖMK Rundbana lyfte sig ordentligt efter fjärdeplatsen i premiären av årets isracingserie. Laget stod för en fin tävling i Bollnäs i lördags.
– Det var riktigt roligt, säger lagledaren Niclas Wattman.

Annons

I premiäromgången i den nationella isracingserien för två veckor sedan fick alltså ÖMK:s gäng åka hem från Jämtland efter att ha slutat som fjärde lag av fem.

Den gången var det mycket som strulade, men i helgen gick det desto bättre. Ö-viksförarna samlade ihop 29 poäng, vilket bara var två färre än det antal som segrarna i Jämtlands Motorklubb skrapade ihop.

ÖMK slutade därmed på andra plats, och detta trots att laget saknade den stora stjärnan, Stefan Svensson, som har varit i Polen för att delta i en internationell inbjudningstävling.

– Vi har ett riktigt bra go i laget och alla skötte sig väldigt bra, säger Niclas Wattman, vars lag låg bra till inför det sista heatet, där Gävle stod för motståndet.

– Om vi hade tagit en femetta där så hade det blivit omkörning om segern med Jämtland, men Ove Ledström föll tyvärr i ledning.

Ledström drog med sig ytterligare två förare i fallet, däribland lagkamraten Niclas Kallin Svensson. Svenssons reste sig och lyckades vinna heatet, men eftersom det bara blev tre poäng i stället för maximala fem var ÖMK alltså två poäng efter.

Förutom de redan nämnda förarna ingick Martin Börjegren i ÖMK:s lag. Härnäst väntar hemmamatch på Kallehov på lördag, och på söndag är det ny match Östersund.

Mer läsning

Annons