Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staafs bäst i Norrland

HÄRNÖSAND. Simon och Cecilia Staaf, IF Vingarna, kan båda titulera sig norrlandsmästare. Detta efter att ha vunnit norrlandsmästerskapen i fridrott i Härnösand i helgen.

Annons

Simon vann diskusfinalen i P17 med ett mycket fint kast, som mätte hela 42,97 meter - nytt personligt rekord.
Han vann mot svårast tänkbara motståndare. Både tvåan och trean tog medaljer i SM ifjol, Simon slutade femma, säger tränaren P-O Staaf.
Tvåan Mats Olsson, Järvsö, kastade 1,5kilos-diskusen 42,08 och Johan Pihlgren, Strands IF, kom med sina 36,12 på bronsplats.
Simon tävlade även i kula och stötte där 13,44. Även det var personligt rekord, men räckte bara till en fjärdeplats.
Cecilia Staaf vann de kvinnliga seniorernas längdhopp. Cecilia hoppade 5,29 meter och vann med sju centimeter före tvåan, Linda Aguzey från Sundsvall.
Båda är nu med största sannolikhet uttagna till mittskandinaviska landskampen, som arrangeras i Norge mellan 78 juli, där de även var med förra året och tog varsin bronspeng.
Västernorrland, Jämtland/Härjedalen och Gästrikland representerar Sverige och den bästa i varje gren från länen får tävla. Cecilia tävlar i längdhopp och, eventuellt, tresteg. Simon är med i diskus och kula.
Det är inte hundraprocentigt säkert att de är uttagna, men jag skulle bli förvånad om de inte kom med, säger PO Staaf. Jon Häggqvist

SPORTEN

Mer läsning

Annons