Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarjakten går vidare för Modo

ÖRNSKÖLDSVIK. En målvakt, fem backar och 13 forwards.
Så ser Modo Hockeys trupp ut just nu.
Klubbens värvningsansvariga har en hel del att göra framöver.

Annons

Backen Mika Lehtinen och forwarden Morten Green är klara men Modo måste fortsätta förstärka.
Det Modo Hockey prioriterar just nu är att hitta en målvakt till och att framförallt förstärka upp på backsidan.
Just nu har Modo fem backar på kontrakt, men risken är överhängande att Pierre Hedin får ett kontraktsförslag av Toronto Maple Leafs.
Men då det gäller NHL kan vi bara vänta och se, säger sportchefen Bengt Hedin.
Weinhandl för vek?
En annan proffsaktuell spelare är Mattias Weinhandl, men så sent som i förrgår sade New York Islanders general manager Mike Milbury att Weinis måste bli starkare. Kanske, kanske Modo får behålla landslagsmannen en säsong till.
Så här är läget i Modo just nu:
Spelare på kontrakt:
Målvakt: Peter Hirsch.
Kommentar: Modo måste förstärka med en målvakt som kan utmana Hirsch. Junioren Mikael Zajkowski är en jättetalang, men Modo anser att han behöver utvecklas en säsong i allsvenskan.
Vem kommer? En trend är att de flesta lagen i elitserien har utländska målvakter som ettor. Svenska toppmålvakter är bristvara och det troliga är att Modo använder sig av två utländska målvakter i vinter.
Backar: Jan Öberg, Magnus Hedlund, Martin Johansson, Pierre Hedin, Mika Lehtinen.
Kommentar: Tre backar saknas, kanske fyra om Jim Brithén väljer att använda Jan Öberg som center eller om Pierre Hedin drar till Toronto.
Vilka kommer? Räkna med två etablerade backar, förmodligen finländare eller slovaker. Dessutom kommer juniorerna John Lind och Johan Agu att få chansen att på allvar slå sig in i truppen. Räkna däremot inte med Mattias Timander eller Anders Eriksson. Timmy förhandlar med Columbus och Anders Eriksson har två år kvar på sitt 50 miljonerskontrakt med Toronto. Modo behöver framförallt muskler i det bakre ledet.
Forwards: Magnus Wernblom, Anders Söderberg, Tommy Pettersson, Mattias Weinhandl, Peter Högardh, Fredrik Warg, Peter Öberg, Joakim Lindström, Mattias Wennerberg, Kim Staal, Miroslav Hlinka, Stefan Öhman, Morten Green.
Kommentar: Det känns som om besättningen behöver spetsas lite, helst då med en poängproducerande förstecenter med tanke på att Mikael Wahlberg lämnat laget.
Vilka kommer? Många rykten, bland andra Andreas Salomonsson och Mattias Karlin. Tipset är att Modo handlar etablerade utländska spelare och unga svenskar. Knappast troligt att vi får se mer än två nya forwards, förutsatt att inte Weinhandl och/eller Kim Staal drar till NHL.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons