Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollentuna ändadeBrännans vinstsvit

/
  • Oscar Westerlind fastnar i en Sollentunaförsvarares armar, en vanlig syn gällande hemmaspelarna under lördagsmötet i Öbacka Sportcenter.
  • Sollentunas målvakt Tomas Johansson växte ut till en jätte för de flesta av Brännans spelare i lördags och såg till att hemmasviten redan är till

Efter två raka hemmavinster med förhållandevis övertygande spel – tog segersviten abrupt slut i lördags för Brännan. Gästande Sollentuna vann välförtjänt, 24–29.
– Vi kom aldrig igång, konstaterar Markus Norberg, 19, åttamålsskytt i hemmalaget.

Annons

Sundsvall 37–33.

Strömnäs 28–26.

Sollentuna... 24–29!

– Det var inte alls vår dag i dag. Vi hade problem både framåt och bakåt i dag, erkänner Brännans bäste målskytt för dagen, linjespelaren/straffläggaren Markus Norberg.

Att hemmalaget kom till spel utan febersjuke Eric Tjernberg fick inverkan i dubbel bemärkelse för just Norberg. Han har ju haft Tjernberg som både linjeavbytare offensivt, men framförallt som kollega i mittförsvaret.

– Visst spelade det in, men vi borde ha löst det bakåt ändå, anser Norberg.

Inget ont om ersättaren centralt Johannes Grönlund, men denne har ju varit grym som "tvåa" i BIF-försvaret i inledningen av säsongen. Nu var det ärligt talat bara William Lagerwall som orkade sköta det defensiva spelet tillräckligt bra mot Sollentunas nior.

För Norberg blev det bara några få minuters vila per halvlek – och det syntes att han blev allt orörligare som trea i slutet av halvlekarna.

Men det stora problemet var inte alls det. Det var anfallsspelet.

Katastrofstarten med timeout redan efter sex minuter och 0–5 efter tio minuter förföljde laget resten av matchen. Det såg ängsligt ut rakt igenom laguppställningen – bortsett två moment.

Johannes Grönlunds skytte under den första delen av halvlekarna (orken även där?), men framförallt unge Markus Norbergs straffexekution.

Ramviksprodukten satte fem av fem. Trots att han under karriären nästan aldrig fått chansen från den korta sjumeterslinjen.

– Nej, faktiskt inte. Men nu känns det väldigt bra när jag kliver fram. Jag har ett par olika varianter, men jag försöker bestämma mig innan. Sedan vevar jag någon extra gång ibland för att se vad målvakten hittar på, säger Norberg.

I just det man–mot–man-momentet förlorade Sollentunas målvakt Tomas Johansson samtliga dueller, men i övrigt var han oerhört stark i sitt spel mellan stolparna.

Av kollegorna hos Brännan var Jesper Forsberg den bättre av dem, men annars är de få som kommer undan med godkänt. Den vanligtvis framträdande trion John Nordin, Niklas Johansson och Oscar Westerlind var ruskigt bleka. Kantspelarna gjorde bara tre mål sammanlagt.

Men den här gången får även lagledningen sig en skopa av sleven.

Trots att spelet framåt inte alls fungerade fick inte bänkspelarna ens chansen...

MATCHFAKTA

Brännan–Sollentuna 24–29 (11–13)

B: Johannes Grönlund 8, Markus Norberg 8 (5 straffar), Oscar Westerlind 4, Niklas Johansson, Robin de Wall, Lucas Lindberg, William Lagerwall.

Publik: 177

Mer läsning

Annons