Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteåungdomarhoppas på landslaget

Annons
Sollefteåungdomar

hoppas på landslaget

Efter SM i Karlstad senare i vår ska Sverige ta ut sin första landslagstrupp någonsin i bugg- och dubbelbugg.

Tre ungdomar från Sollefteå, syskonen Magnus och Helene Olsson samt Ann-Sofie Ågren, är utan tvekan högaktuella.

- Det är fortfarande en bra bit kvar, men visst känns det som om vi har chansen i alla fall, säger Helene, Ann-Sofie och Magnus.

Tidningen träffar dem under ett av många träningspass på Skedom i Sollefteå. Det är fart och fläkt på dansgolvet och musiken ekar ur högtalarna.

- Det här är "Flip, Flop and Fly", vårt finalprogram på tävling, berättar de och bjuder Tidningens utsände på ett härligt shownummer.

Helene 20 år, Ann-Sofie 18 år och Magnus 18 år, har tävlat tillsammans i dubbelbugg i snart fyra år. Och de har gjort stora framsteg under den här perioden. Idag tillhör de faktiskt toppskicktet i Sverige.

- Vi var rankade som nummer sju när det här året började. Nu tror jag att vi klättrat lite efter vinsten i Karlstad senast.

Det var den gångna helgen som trion från Nipbuggarna i Sollefteå slog till med besked och vann en GP-tävling i Karlstad. Årets andra seger av två möjliga för dem.

- Först vann vi DM i Örnsköldsvik och det var förstås kul. Men det var nog snäppet roligare att vinna tävlingen i Karlstad.

De tävlar i dubbelbugg klass B - högsta klassen av dem alla och där är det minsann tuff konkurrens.

- Sex par är direktkvalificerade till SM medan övriga får försöka kvala in dagen före finalen. Vi har satt som mål att försöka kvala in direkt och segern i Karlstad försämrade i alla fall inte våra möjligheter, tvärtom.

Ytterligare två GP-tävlingar i Sävsjö och Enköping väntar innan SM. Kan Helene, Ann-Sofie och Magnus göra bra resultat där bör chanserna också vara goda även i SM.

- Vi var ytterst nära en finalplats i SM i Sundsvall förra året. Tre par hamnade på samma poäng och vi fick göra en så kallad omdansning för en finalplats och där blev vi utslagna. Till slut blev vi åtta.

- Men som sagt, nu hoppas vi kunna förbättra den placeringen i Karlstad.

Sedan drömmer de förstås om en plats i det svenska landslaget:

- Det är en dröm som vi hoppas blir verklighet så småningom, avrundar de sympatiska sollefteåungdomarna.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons