Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteåorkade inteslå Brunflo

Sollefteå fick stryk i bortamötet mot Brunflo med 5-1.
– De var bra och vann rättvist, konstaterade tränaren Lars Karlin.

Annons

Sollefteå kom upp till Jämtland med bara 15 spelare, fyra man var borta och laget vann heller inga närkamper och spelade fast sig alltför ofta.

– Vi ligger ju i ingenmansland, så det är svårt att kunna motivera sig, sedan får vi inte glömma att Brunflo måste förberedda sig för kvalspel och var också mer på tårna.

Hemmalaget var klart mer alert den här gången och tog också ledningen med 2-0, visserligen reducerade gästerna genom Linus Ledin i upptakten av mittenperioden, men närmare än så kom aldrig Sollefteå denna afton.

– Brunflo kändes hetare, samtidigt som vi hade svårt att få ut pucken ur egen zon. Vi föll den här gången mot en bättre motståndare och de har flera spelare som jag gärna skulle vilja ha i mitt lag.

Sollefteå är 26 poäng före just Brunflo i tabellen, men det här gången slog inställning och vilja klass.

– Jag är glad åt våra 48 poäng, man ska heller inte glömma att åtta forwards har försvunnit ur laget från ifjol, det är många poäng och många mål. Så visst är det skönt att slippa vara inblandat i bottenstriden, det måste jag medge.

Sedan var Sollefteå lite tunt för kvällen, genom att flera spelare fattades.

Kedjan med Victor och Linus Ledin, tillsammans med Mikael Zetterberg-Bengtsson, var den enhet som åtminstone offensivt fick lite tryck på motståndaren.

– De gjorde det bra framåt efter att jag gjort om lite i kedjorna och förtjänar ett lite extra beröm för deras insats.

Mer läsning

Annons