Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå vann bortamen föll hemma

Ett par enkla mål i den första perioden blev för mycket när Sollefteå föll hemma mot Östersund med 2-5.
Däremot vände laget till en 8-2 seger när Kovland stod för motståndet på bortarink.

Annons

– Det kändes synd att åka på ett par billiga mål i den första perioden, för vi gjorde en riktigt bra insats där och över huvud taget en bra match, sa tränaren Lars Karlin.

Efter den starten bytte Sollefteå målvakt.

– Men det handlade inte om att Christoffer Elf var dålig, han var utelämnad vid de målen, utan jag ville ha en förändring.

Östersund var dock bättre i mittenperioden, åtminstone under de första åtta-tio minuterna, hemmalaget hade dock närkontakt efter 2-3 målet i powerplay av Jonas Bergkvist.

– Deras fjärde mål kändes väldigt matchavgörande, annars stod vi emot bra mot en stark motståndare med ett flertal klasspelare.

Sollefteå var drabbat av tunga skador på Niklas Öhman, som hade ryggproblem och inte var med. Dessutom fick den amerikanske backen Andrew Peterson en puck på foten och fick utgå.

Inhoppande målvakten Isak Edman, fortfarande junior, gjorde det bra och Marcus Erlander var backbäst och alla kedjorna jobbade på ett bra sätt.

Efter mardrömstarten med 0-2 kom Sollefteå tillbaka och kopplade ett rejält grepp genom fyra mål redan i den första perioden mot Kovland. Sedan handlade det om en transportsträcka för laget fram till en säker seger.

– En säker seger tack vare en mycket bra laginsats.

Hela gänget får ett överbetyg men ett plus i kanten för backen Jens Andersson samt tredjekedjan med Niklas Sjölund, Tony Westerlund och Tobias Boström.

Mer läsning

Annons