Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå utan chans mot Kovland

Annons
Sollefteå utan chans mot Kovland

Sollefteå Hockey står för en mycket svag insats i hemmamötet med Kovland.

Följdaktligen blev det också förlust med 1-4 (0-2, 0-2, 1-0).

- Vi gjorde Sollefteå dåliga genom att täta till mittzon. Sollefteå fick aldrig upp farten och det avgjorde till vår fördel, sa en nöjd Stefan Smedberg i Kovland.Sollefteå som hade förlorat två raka hemmamatcher mot först ÖSK och sedan AIK Hockey ville förstås inte förlora en tredje.

Men så blev det.

Redan efter dryga två minuter låg gästernas ledningspuck i nät sedan Magnus Wallin snirklat sig igenom ett passivt hemmaförsvar och skjutit pucken i mål. Lite billigt gick dessutom den pucken förbi Magnus Hägglund i hemmamålet.

Efter den starten ägde Kovland matchen. Man rörde sig bra och släppte pucken till varandra. Sollefteå däremot stressade mest och slängde puckar både till höger och vänster. Ofta hamnade den hos någon motståndare.

- Det här var helt klart en av våra sämre matcher i år men vi fick heller ingen tid att bygga upp spelet. Kovland låg tätt på oss, sa Mikael Sköld.

Kovland kunde i slutet av första perioden öka till 0-2 i spel 5 mot 3. Återigen var det Magnus Wallin som hittade rätt. Den här gången från backposition.

I den andra perioden fick Henrik Johansson ett kanonläge att reducera för Sollefteå när han kom ren med Magnus Lööf i gästernas bur men backhandskottet gick över målburen.

Sedan blev det mycket Kovland igen.

Anders Meiton rakade in 0-3 på en kontring och Ulf Ingberg kanonsköt 0-4 strax utanför blå linjen. Hårt var det och välplacerat också men frågan var om inte Magnus Hägglund får ta på sig även det målet.

I den sista perioden kom Sollefteå igen starkt, reducerade till 1-4 genom Robert Molinder och skapade efter det en par bra lägen till men när ytterligare reduceringar uteblev dog matchen av och Kovland kunde säkert bevaka sin seger.

Målvakten Magnus Lööf var tillsammans med Magnus Wallin och Ulf Ingberg gästernas mest framträdande. Men hela laget ska ha beröm för en fint genomförd match.

I Sollefteå plussar vi för Henrik Johansson samt backen Jussi Rantala som sällan eller aldrig gör en dålig match.

Anders QvistSollefteå-Kovland 1-4 (0-2, 0-2, 1-0)

Målen, Sollefteå: Robert Molinder

Kovland: Magnus Wallin 2, Ulf Ingberg, Anders Meiton

Domare: Anders Hafstad, Östersund (Bommade minst åtta solklara utvisningar och var inte i närheten av att få godkänt. Bedrövligt är ordet.)

Mer läsning

Annons