Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå-talangerna leder Sverigecupen

/

I 21 är bra rustat inför framtiden, det ser främst Sebastian Samuelsson och Viktoria Karlsson till.
De två toppar Sverigecupen efter sex deltävlingar.

Annons

– Vi har aldrig haft så här lovande juniorer i modern tid, konstaterar ledaren Hans Nauclér glatt.

Efter deltävling fem och sex som avgjordes i Idre under helgen, har de två Sollefteåtalangerna tagit hand om kommandot i cupen.

Båda två är bara 17 år och har onekligen framtiden för sig.

– Sebastian har klassat upp sig till H 19 och leder trots att han tävlar mot äldre konkurrenter, det är onekligen starkt gjort av honom.

Han har också blivit uttagen som reserv till VM-laget i USA.

– Egentligen skulle det ha varit fem skyttar, men av ekonomiska skäl blir det fyra. Nu har dock säkert Sebastian fler möjligheter vad det lider.

Han toppar H 18-19-klassen med 72 poäng sammanlagt före tvåan Oskar Brant, I 2, som har 70 pinnar.

Klubbkompisen Viktoria är inte sämre hon, just nu ligger Sollefteåskytten etta i D 16-17-klassen, hon har skjutit och åkt ihop 66 poäng, nio före tvåan Amanda Simonsson, Lima, som har 57 poäng.

– Båda är väldigt duktiga skidåkare i Sollefteå Skidklubb, men har skidskyttet som första sport. Dessutom har de två också främst visat framfötterna i stående skytte, berömmer Hans.

Närmast fortsätter cupen nere i Sundsvall i mitten av februari månad, därefter är det finaler i Sollefteå i mars. Det återstår alltså fyra deltävlingarna innan segrarna kan koras i respektive klass.

– Det kan bli en rolig avslutning för oss i klubben och naturligtvis för dem också, det vore väl kul om de är med och fajtas om segern när sista tävlingen ska avgöras på hemmaplan.

Mer läsning

Annons