Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå och Örnsköldsvik möter ledare och nykomling

/
  • Sollefteå och Örnsköldsvik är i farten igen i division 1 norra i helgen. Dubbelmöten väntar mot serieledande Piteå och nykomlingen SK Lejon.

Nykomlingen SK Lejon och tippade topplaget Piteå.
Det är vad som väntar Örnsköldsvik och Sollefteå Hockey i division 1 norra den här helgen.

Annons

Sollefteå Hockey är i kraft av segern senast mot just Örnsköldsvik bästa laget av de två i serien när vi har avverkat två omgångar av den nya division 1 serien.

Men för SHK väntar en svettig eftermiddag i Niphallen när serieledande Piteå gästar. Norrbottningarna har satsat rejält inför den här säsongen och de har som mål att nå allsvenskan inom ett par år. Laget tränas av icke helt obekante Patrik Klüft och på spelarsidan har de inför årets säsong bland annat förstärkt med veteranen Jonathan Hedström som förra säsongen spelade i högsta serien med Timrå.

Piteå besegrade Lejon i senaste omgången med 4-1 och tre av målen gjordes av forwarden Magnus Isaksson som till klubbens hemsida säger så här inför matcherna mot Sollefteå och Örnsköldsvik.

– Jag har ingen koll på hur de spelar eller har spelat de senaste åren. Men vi måste gå in med inställningen att de är bra och vi måste vara redo till 100 procent för att ta poäng.

Örnsköldsvik som inlett med två uddamålsförluster, 1-2 mot Östersund och 0-1 mot Sollefteå, lär vara rejält revanschsuget efter senaste derbyförlusten.

En tung förlust där tränaren Mikael Sundell var mycket besviken efteråt och efterlyste mera passion och lidelse av spelarna.

Nykomlingen SK Lejon gjorde enligt rapporterna en bra insats mot Piteå och de lär vara ett skridskoskickligt lag. Men för att Örnsköldsvik ska vara med från början i den här serien bör det bli tre poäng i eftermiddag i Skyttishallen.

I morgon åker Lejon vidare till Sollefteå medan Piteå vänder tillbaka norrut och tar sig an Örnsköldsvik.

Mer läsning

Annons