Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå lurade seriefavoriterna på poäng

Annons
Sollefteå lurade seriefavoriterna på poäng

3-3 (1-2,1-1,1-0) och en Sollefteå-poäng borta mot seriefavoriterna ÖSK.

Allt borde vara frid och fröjd - men icke!

- Det här var rena rama rånet, vi borde ha vunnit och givetvis känns det lite surt just nu, sa tränaren Mikael Nilsson/Sköld efteråt.

En markeringsmiss när det återstod en och en halv minut att spela blev ödesdiger för Sollefteå, framförallt när Jens Öhman var den som fick chansen.

Samme Öhman som alltid tillhör toppen i "norrettans" poängliga.

- Visst var det fel kille som kom fri med våra ögon sett, erkände Micke.

Annars var just den tredje perioden den bästa av Sollefteå, laget hade den första akten, varvid hemmalaget kom tillbaka och dominerade mittenperioden.

- Just dom sista 20 minuterna var verkligen heta, vi hade väl fyra-fem stolpskott och två-tre frilägen. Men tyvärr fick vi inte in pucken ens en enda ynka gång...

Taktiskt fungerade det nära nog hundraprocentigt för nipstadsgänget, som lyckades få stopp på ÖSK:s skridskoåkning under merparten av det här mötet.

- Vi hade det mesta av spelet under åtminstone 40 av de 60 minuterna. Spelmässigt kan vi dock bättre, men det gäller att vara ödmjuk som nykomling och inse att vi fortfarande är rätt nya tillsammans i det här laget.

Tur och otur brukar ju som bekant jämna ut sig, för om Sollefteå hade flyt mot Kramfors, handlade det om lite oflyt den här gången.

- Sedan kan det vara så att vi tränat annorlunda som nykomling än dom mer rutinerade klubbarna. Vi är nog mer toppade i dagsläget.

Bra i Sollefteå var målvakten Peter Toresson, backen Jussi Rantala och anfallaren Niklas Palmqvist.

Tomas Frånlund

ÖSK-Sollefteå 3-3 (1-2,1-1,1-0)

Sollefteås mål: Toni Alasaarela, Farazad Khoajasteh, Niklas Palmqvist

Mer läsning

Annons