Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå Hockey förstärker med NHL-proffsets bror: "Skönt att vara på norrländsk mark igen"

Sollefteå Hockey presenterade i kväll ett nyförvärv, den 21-åriga Nils Granberg som närmast kommer från spel i Helsingborg HC. Känner ni igen efternamnet? Han är lillebror till Nashville Predators Petter Granberg.

Annons

Nils Granberg fick sin hockeyfostran i Skellefteå AIK där han bland annat gjorde tre säsonger i klubbens J18-lag. Efter det har han representerat de två Skellefteå-klubbarna Clemensnäs HC och SK Lejon, följt av den senaste säsongen i Helsingborgs HC där han gjorde tre poäng på 32 matcher i Division I.

– Efter en säsong nere i Helsingborg så känns det väldigt skönt att vara på norrländsk mark igen. Jag ser fram emot en spännande säsong full med möjligheter, säger Nils till Sollefteå Hockeys hemsida, där han även beskriver sig själv som en hårt arbetande fysisk back, som är flexibel men med de främsta egenskaperna inom defensiven.

Sollefteå Hockey har knytit till sig Nils Granberg, som tidigare tillhört SK Lejon men nu alltså byter Division I-klubb.

Nils tillhör en välkänd ishockeyfamilj där storebrodern Petter har såväl SM- som VM-guld och 35 NHL-matcher på sitt CV – även mamma Karin är välkänd inom den svenska ishockeyn då hon allt som oftast syns i tv-rutan på Skellefteå AIK:s matcher då hon är läkare för laget.

I och med värvningen av Nils består Sollefteås trupp nu av 2 målvakter, 6 backar och 12 forwards inför kommande säsong.

Mer läsning

Annons