Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå hade inga problem med KB 65

Annons
Sollefteå hade inga problem med KB 65

Tabelljumbon och nollpoängaren KB 65 blev en lätt munsbit för serietrean Sollefteå i fredagens division I möte i Niphallen. Efter en trevande inledning vann hemmalaget enkelt med hela 12-4 (6-2, 4-2, 2-0) i en "Hawaii-betonad" tillställning med vidöppet försvarsspel.En enkel, men inte desto mindre viktig seger för Sollefteå. Efter tre matcher utan vinst var full pott ett måste för Nipstadspuckarna för att kunna hänga på ÖSK och Östersund i tabelltoppen. Men hemmapubliken, 426 - återigen en finfin publiksiffra i Niphallen - behövde aldrig känna någon större oro. Trots att Sollefteå inledde på "en skridsko" och såg ut att ha tittat lite för mycket på KB 65:s tabellplacering i botten. Underskattning lyste lång väg och gästerna kunde ta ledningen med både 1-0 och 2-1 i matchinledningen innan Sollefteå fick fart under rören. Men då gick det undan och innan den första perioden var till ända hade Sollefteå vänt och gått ifrån till hela 6-2 och matchen var mer eller mindre punkterad. Hemmalagets starka andra hälft av den första perioden var matchens spelmässiga behållning. Där märktes klasskillnaden mellan lagen. Resten blev till stora delar en transportsträcka. Sollefteå hade full kontroll över händelserna på isen. Gick snabbt ifrån till 8-2 i öppningen av den andra perioden, men slumrade på nytt till och KB kunde putsa upp siffrorna till 8-4. En spelmässigt riktigt skral period med massor av felpass där KB 65 inte förmådde och Sollefteå bara tog i det som behövdes för att hålla undan. En tempohöjning av Sollefteå på nytt i slutet av den andra akten gav 10-4 och hemmalaget följde sedan upp med ytterligare två fullträffar fram till slutsiffrorna 12-4 i en tredje period som bara handlade om en transportsträcka fram till slutsignalen.

Sollefteå gjorde vad man skulle men kanske inte så mycket mera i en spelmässigt högst medelmåttig tillställning. Offensivt mycket bra, men försvarsmässigt lämnade insatsen en del att önska. Förstaline med Henrik Johansson, fyramålsskytten, Toni Alasaarela och Henrik Pettersson vassast i målprotokollet, men även kedjan med Per Karlström, Mikael Näsholm och Farzad Khojasteh visade fina takter. Bland backarna plussar vi lite extra för Henrik Backman och Stefan Andersson.

KB 65 väntar fortfarande när en tredjedel av serien avverkats på sina första poäng, hårt brandskattade som man är på spelarsidan sedan förra säsongen. Framförallt är det försvarsspelet som brister och och 39 insläppta mål (!) på de tre senaste matcherna understryker bara detta faktum. Max Lindahl, Hampus Lindahl och Tobias Forsberg märktes mest i Bjästagänget den här kvällen.Sollefteå - KB 65 12-4 (6-2, 4-2, 2-0)

Mål Sollefteå: Henrik Johansson 4, Toni Alasaarela 3, Henrik Pettersson 2, Per Karlström, Mikael Näsholm, Farzad Khojasteh. KB 65: Max Lindahl 2, Magnus Svensson, Åke Bergström.

Skott: 50-26 (21-6, 19-12, 10-8)

Utvisningar: SHC 8x2 min, 1x5 min, KB 65: 10x2 min, 1x5 min.

Domare: Anders Hafstad, Östersund.

Publik: 426.

Mer läsning

Annons