Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöpligt poängtapp för Kramfors

/
  • Michael Danton gjorde fyra mål för Kramfors som dock tappade en 4-2 ledning, men vann ändå till sist med 5-4.

Kramfors såg ut att ha en värdefull trepoängare mot Kovland som i en liten ask.
Men två onödiga mål gjorde att gästerna fick oavgjort, sedan spelade det ingen roll att Michael Danton gjorde sitt fjärde mål när ådalslaget vann med 5-4 efter förlängning.

Annons

– Vi tappade en värdefull poäng i fajten om en plats till allettan, de hade innan den här matchen 33 poäng och vi 30 pinnar. Hade vi vunnit under ordinarie tid skulle Kramfors ha varit ikapp dem, suckar Tobias Kock, assisterande tränare.

Med mindre än åtta minuter kvar var hemmalaget i en 4-2 ledning, sedan åkte gästernas Kristian Falk ut på 2+10 minuter efter en huvudtackling.

Och då gjorde Adam Nilsson 3-4 med en spelare mindre på isen.

– Det får bara inte ske, nu gjorde det ändå.

Så i slutet skickade Alliansen ut lagets mest rutinerade manskap, så vad hände? Jo, Kovland fick kvittera med dryga minuten kvar.

– När det är så tajt i tabellen kommer varje poäng att bli värdefull, framförallt är det trist när vi annars gjorde en bra match och ett flertal av spelarna också var väldigt duktiga. Tyvärr drar slutet på matchen totalt ner betyget för oss, det verkar som om vissa inte tar det här riktigt på allvar.

Offensivt gjorde kedjan med Marcus Malmsten, Niklas Nilsson och Michael Danton det bra, precis som forwarden Christoffer Rikner.

– Sett till matchbilden ska vi naturligtvis vinna. Efter det här kan det bli ett värdelöst slut, vi har kvar att möta Brunflo och Sollefteå, sedan avslutar vi nere i Sundsvall. Den här missade poängen kan visa sig betyda mycket när serien ska summeras.

Division 1 Norra B

Kramfors-Kovland 5-4 (1-1,1-1,2-2,1-0)

K: Michael Danton 4, Jan Houkko, K: Marcus Nordlund 2, Adam Nilsson, Erik Lund

Utvisningar, K: 9x2, Ko: 8x2, 2x10

Skott: 30-36

Domare: Thomas Öberg

Publik: 100

Mer läsning

Annons