Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snopet, AIK Hockey - genrepet fick avbrytas

Annons
Snopet, AIK Hockey - genrepet fick avbrytas

Genrepet mot det tippade topplaget Östersund började på bästa sätt för AIK Hockey. 3-0 och ett bländande spel efter en period.

Sedan höll inte isen och matchen fick avbrytas. Snopet värre för både spelare och publik...

- Väldigt tråkigt, vi har ju fått en hel del nytt folk och det hade varit intressant och se dom i hel match, suckar tränaren Jens Larsson.

Nu fick han i alla fall skåda 20 fina minuter och helt klart försäsongens bästa period.

- Det hade varit intressant och se om det handlade om underskattning eller om vi hade kunnat hålla dom stången. För Östersund ställde ju upp med exakt samma lag som slog oss med 11-1 i träningsmatch tidigare i höst där uppe.

AIK ställde på benen det tilltänkta startlag som begår division I-premiär hemma mot Brunflo.

Målen de gjordes av Pa Jallow, Jocke Eriksson och Martin Blomqvist.

Nu fick Östersund göra resan på 50 mil helt i onödan, detta efter att isen vid den enda blålinjen blivit alldeles för porös när matchen hade spelats i en period.

Bakgrunden är denna: halltaket läcker och fukt har kommit in därför måste hallen värmas upp lite extra för torka och undvika mögel.

Personalen har använt den gamla kompressorn som finns i hallen den måste gå för att få värmeåtervinning för att i sin tur få värme och undvika fuktskador. Den nya kompressorn ska träda in när den gamla inte orkar ge tillräckligt med kyla.

Nu klickade styrningen mellan de här två kompressorerna.

Dessutom var det ett sådan kraftigt väderomslag ute, så styrningarna hängde inte med.

Temperaturen inomhus var tio plusgrader mot normala sju. Dessutom betydde utetemperaturen, plus tolv grader också en del negativt.

Möjligen hade matchen kunnat genomföras om spelarna tagit en fem-tio minuter längre paus, vilket skulle fått isen att frysa ihop igen. Nu hälldes vatten samtidigt som ivriga spelare skrapade på isen med sina skridskor, vilket förvärrade isens mjukhet.

Tomas Frånlund

Mer läsning

Annons