Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för AIK Hockey i Alltvåan

AIK Hockey Härnösand fick en flygande start i Alltvåan när man besegrade Njurunda med klara 7-3 i premiären.

Annons

AIK Hockey avslutade grundserien starkt och det fina spelet höll i sig när man tog emot Njurunda i upptakten av Alltvåan.

– Ja, det var en riktigt bra start, vi höll oss till matchplanen och gjorde två mycket bra perioder och även om vi fick en dipp i andra har vi höjt lägstanivån jämfört med tidigare under säsongen, summerade AIK-tränaren Mathias Johansson som fick se hemmalaget gå ifrån till en rättvis 7-3 triumf i tredje perioden.

Även Husum startade Alltvåan på bästa sätt genom att besegra Kramfors i sin premiär med 7-4. Därmed har Husum vunnit alla tre matcher, grundserien inräknad i vinter mot Ådalsgänget. Efter 4-4 och två jämna perioder tog Husum över taktpinnen i tredje och avgjorde till en säker 7-4 seger.

– En helgjuten insats över alla tre formationerna där vi var det starkare laget i tredje perioden, tyckte P-O Nordin i Husum.

Lika belåten var förstås inte Kramforstränaren Janne Huokko.

– Nej, vi gör en del enkla misstag och bjuder på alldeles för mycket.

I premiären av fortsättningstvåan fick Övik J 20 jobba övertid för att få med sig två poäng i bortamötet mot HKH/Lugnvik i en match som slutade 2-1 till gästerna.

– En plattmatch där det fanns en hel del underskattning med i bilden, men det är ju ändå en styrka att vinna när man inte spelar bra, konstaterade Övikstränaren Linus Berlin.

Alltvåan

AIK Hockey Härnösand-Njurunda 7-3 (4-2, 0-1, 3-0)

A: David Göthlin 3, Tomas Öberg, Marcus Halvarsson, Niklas Lindeborg, Linus Svan

Husum-Kramfors 7-4 (2-2, 2-2, 3-0)

H: Mattias Lundholm 2, Fredrik Johansson, Jacob Ivarsson, Joel Walfridsson, Fredrik Hörnblad, Andreas Jonsson. K: Erik Vallin 3, Mattias Eriksson

Division 2 Fortsättningsserien

Höga Kusten/Lugnvik-Övik J 20 1-2 SD (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

H/L: Christian Lundin. Ö: Niklas Malmén, Karl Sundström

Mer läsning

Annons