Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver till Modo

STOCKHOLM. Modos damlag stod för en mycket fin insats när laget tog SM–silver i helgen. Att laget förlorade finalen med 9–1 och fick nöja sig med silvermedalj spelade ingen roll - finalmotståndaren var "omöjliga" Mälarhöjden/Bredäng.
– De är så mycket bättre än oss. Vi är glada för silvret och ser det här som en seger, säger Modos tränare Rolf Lundberg nöjt.

Annons

Att Modo skulle få nöja sig med silvret var det nog många som trodde - till och med tränare Lundberg.
Nej, de är omöjliga att tas med. Man måste göra en "vitryss" för att klara av dom. Deras medelålder är sju år äldre än vår och nio av deras spelare är med i landslaget. Rutin gör väldigt mycket.
Med tanke på att Mälarhöjden/Bredäng har nio spelare i landslaget och att de bara spelade med två femmor plus en målvakt under slutspelet, alltså elva spelare, så kan man förstå att de hade ett starkt lag.

SLOG UT AIK
Modo började slutspelet, som avgjordes i Stockholm, med att slå ut hemmafavoriten AIK i semifinal. AIK, som bland annat hade OS-bronsmedaljören Kim Martin mellan stolparna, fick se sig besegrade med 53.
Vi spelade mycket stabilt i den matchen. Det märktes att spelarna ville gå vidare till finalen, säger Rolf Lundberg.
Även AIK spelade med två femmor under slutspelet, men det gick inte mot Modo, som kämpade ner förra årets silvermedaljörer.
Vi malde ner alla lag vi mötte fram till finalen. Tjejerna vet att de kan vinna mot alla lag - utom M/B då - och de visade de i semifinalen, säger Lundberg
Målskyttar för Modo mot AIK var Therese Sjölander och Lisa Edman. Therese svarade för ett hat trick och Lisa gjorde de andra två målen.
Therese och Lisa var bra, men jag vill inte framhålla någon spelare i laget. Att ta sig till final var en laginsats och att vi förlorar där finns det inget att säga om, menar Lundberg, som ändå tycker att laget stod för en stark insats i finalen.

BARA ATT JOBBA VIDARE
Jag tycker att det är bra gjort att skjuta 14 skott mot dem. Vi släpper in nio mål, men de skjuter 49 skott och det måste ju ses som bra det med.
Mälarhöjden/Bredäng är som sagt Sveriges damishockeys stora dominant, men räkna inte med att laget i fortsättningen också håvar in guldmedaljer hur lätt som helst. I framtiden finns det mycket som tyder på att Modo kan ta över ledarskapet. Många av M/B:s spelare är gamla och rutinerade nu - om några år har de slutat och då finns inte mycket från de bakre leden att fylla på med.
De har ingen ungdomsverksamhet alls och det är bara för oss att jobba vidare, säger Rolf Lundberg och ser ljust på framtiden.
Räkna alltså med att Modo Hockey kommer att vara med i toppen i Sverige på damsidan även i framtiden! JON HÄGGQVIST

SPORTEN

Mer läsning

Annons