Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-brons till Härnösand

/
  • Team First Hotels från Härnösand tog ett SM-brons med Andreas Prytz (bilden) som skipper.

Härnösandlaget Team First Hotels med skippern Andreas Prytz föll knappt i semifinalen mot Lit, Eriksson, som sedan blev svenska mästare.

Annons

– Vi gjorde en bra turnering och pressade dem till en extraomgång och föll med 4-3, berättade Andreas efter förlusten.

Eftersom Marcus Hasselborg fattades, fick Andreas Prytz ta hand om rollen som skipper - och det gick bra det också.

– En sak grämer mig dock, jag har väl ältat en sten ett antal gånger efteråt. I åttonde omgången fanns chansen att spela bort tre av deras stenar, men jag blev lite ivrig och gick lite för hårt på den.

I stället stal motståndaren en etta till ställningen 3-1. Över huvud taget var det här en tajt uppgörelse, tufft - och jämnt. Härnösand tog dock en tvåa och kvitterade till 3-3, sedan väntade en skiljeomgång.

– Det var hugget som stucket, men jag måste väl erkänna att de vann rättvist ändå. Men Lit-laget är ju heltidsproffs och väldigt duktiga.

Andreas får väl ändå glädja sig mitt i bedrövelsen att två av medlemmarna hos de svenska mästarna, Oskar Eriksson och Kristian Lindström, är tidigare elever på Härnösands Curlinggymnasium, för just Andreas, som är lärare där till vardags.

– De var bättre än oss i skiljeomgången också, så det var inte mycket att säga om att de slog oss.

För Andreas del betydde SM-bronset att han kom upp i 23 poäng och bara har två till att bli Stor Grabb inom curlingsporten.

– De två ska jag fixa när elitserien spelas på hemmaplan senare i vår.

Närmast väntar mixed-SM i just Härnösand för Andreas Prytz tillsammans Karin Maberg.

Härnösand gjorde ett bottennapp under hela SM-veckan, 1-7 mot Skellefteå/Eskilsson men annars gjorde laget en stabil insats med fem vinster

Mer läsning

Annons