Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slovakiske Milo - ett hett namn för Modo

Annons
Slovakiske Milo - ett hett namn för Modo

Medan sonen Pierre kämpar ute på isen, har pappa Bengt det minst lika hektiskt på läktaren.

Och enligt vad TÅ-sporten erfar är Modos värvarbas väldigt nära ett färdigt kontrakt med den slovakiske backen Dusan Milo, 29.När TÅ-sporten konfronterade Hedin i Scandinavium med frågor om Milo, tillstod han att de visat intresse för backen som nätat tre gånger om i VM-turneringen.

- Men det är vi nog inte ensamma om, tillade han. Han är en spelskicklig och mycket rörlig back, men kanske inte så fysisk.

Dusans offensiva kvaliteter har dock övervägt klart under turneringen, och eftersom det är på backsidan Modo behöver förstärka vore förstås den slovakiske VM-backen ett fint tillskott för öviksklubben.

Dessutom har rightskytten visat sig vara läckert distinkt i powerplay...

Den lille slovaken (177 cm/84 kg) spelade den senaste säsongen i den inhemska ligan i HKM Zvolen, och skall enligt uppgift nu vara intresserad av att testa spel i Elitserien.

Om inte någon NHL-klubb hunnit bli intresserade alltså.

Vissa källor gör faktiskt gällande att kontraktet mellan Milo och Modo redan är i hamn, men det konfirmerades inte av Bengt Hedin under torsdagen.

Åtminstone inte innan Sveriges match.

Men å andra sidan träffar Hedin agenter i stort sett dygnet om härnere:

- Ja, det brukar börja med minst ett frukostmöte, sedan rullar det på under dagen framåt elvasnåret med en två-tre timmars telefonprat och en hel del faxandet från hotellobbyn. Men man börjar ju bli van vid det här laget, ler Bengt Hedin som nu gör sitt 12:e VM som Modos värvarbas.

Hedin menar dock att den här veckan är oerhört viktig.

- De människomöten man får ta del av under en sådan här vecka är ovärderliga. Röster i telefonen får ansikten, men framförallt hinner man etablera en djupare kontakt med agenterna - våra blivande förhandlingsparter när det gäller spelarövergångar.

ï Och vad det gäller spelare?

- Visst betyder det en hel del att man får se utländska spelare som man aldrig hört talas om live, men självklart gör man inte klart med någon baserat endast på någon enstaka VM-match.

- Men väcks intresset använder jag mig sedan av mina kontakter ute i de olika ligorna för att bilda mig en mer sammansatt uppfattning, förklarar Bengt Hedin.

ï Hur många spelare har väckt ditt intresse i årets turnering?

- Nja, kanske i så värst många. Just nu tittar vi väl mest på backsidan, och då finns det väl ett par intressant gubbar (se ovan, reds anm.).

ï Hur många behöver Ni?

- Två har vi sagt.

ï Några NHL-hemvändare?

- Det ser inte så ljust ut. Killar som Timander, Eriksson, Jonsson och Kaberle har etablerat sig därborta och då är det svårt att locka med elitseriespel i Övik.

ï Målvakt?

- Nej, ärligt talat har det inte varit någon speciell vi fastnat för. Men det finns ju många duktiga målvakter som inte spelar VM just nu, ler Hedin samtidigt som signalen för att ännu en VM-match skall ta sin början ljuder i Scandinavium.

Hedin hann dock knappt sätta sig till rätta innan mobiltelefonen ringde igen.

Jodå, Modo. Nog gör han rätt för traktamentet alltid...Jens Näsman

070-674 17 99

Mer läsning

Annons