Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagläge för Modo

Luleå Tolv omgångar är kvar.
Tolv viktiga sådana. Andraplatsen, som skulle innebära att Modo Hockey slipper Färjestad i en eventuell semifinal, är inom räckhåll .
Det är svårt att inte tro på en lång resa i slutspelet efter vad Jim Brithéns manskap presterat på sistone.
I lördags togs sjätte raka bortasegern. 4-2 (0-1, 1-0, 3-1) mot Luleå efter tre vackra mål – och det sista i tom kasse.

Annons

Vi har en perfekt position och ligger med i vinnarhålet. Färjestad och HV 71 får gärna bära favoritskapet, sade Mikael Wahlberg.
Passningskungen visade att han kan göra mål också. Säsongens femte var en läckerhet. Ett mål man gör när det finns stort självförtroende inbyggt i laget.
Luleås spel är mer krampaktigt, medan vi kan hålla i pucken, förklarade Wahlberg.

FINTADE SKOTT
Peter Högardh svarade för passningen fram till den fullträff som betydde 2-1 i början av tredje perioden.
Jag såg att han (målvakten Daniel Henriksson) var på väg ut, säger målskytten Wahlberg. Fintade skott, backen var sugen att täcka, och jag hade bara att lägga in pucken i tom kasse.
Wahlberg grundlurade både målisen och backen. Retfullt och lite nonchalant.
Det är kul att göra nåt sånt. Jag var nära i Globen också.
Det var ingen pangföreställning från Modos sida, som den mot Djurgården två dagar tidigare, men tre poäng inkasserades mot ett Luleå som slåss i bottenregionen.

LULEÅ DRÖMMOTSTÅNDARE
Det är egentligen otroligt vad lätt Modo har för Luleå nuförtiden. Tionde segern på de tolv senaste matcherna i Delfinen samtliga tre möten där den här säsongen har slutat med Modo-vinst.
Det kändes som om Modo skulle fixa det här bara man skärpte till spelet lite. Det var vad man gjorde sedan Mattias Weinhandl på egen hand prickat in 1-1 i mitten av andra perioden. Men kvitteringen låg i luften redan några minuter tidigare. Modo hade fått upp farten och uppträdde mer aggressivt än under första halvan av matchen.
Vi visste att Luleå skulle köra på i början. Vi var för stillastående i första. Tycker att det var en jämn match med kamp över hela banan. Självförtroendet avgjorde, sade Mikael Wahlberg.
Även Modos tredje mål, som kom drygt två minuter efter tvåan, var vackert. Slovaken Miroslav Hlinka visade både styrka och balans när han höll bort en motspelare med en arm och samtidigt lade fram pucken till Joakim Lindström med en enhandsfattad backhand. Joakim sköt sitt andra elitseriemål någonsin.

PIGGA OCH ORÄDDA UNGDOMAR
Det är kul att se ungdomarnas framfart. Mattias Wennerberg, Peter Öberg och Joakim Lindström far fram på isen med en härlig frenesi. De räds inga motståndare och smäller på ideligen.
Ungdomskedjan med Wennerberg, Jan Öberg och Peter Öberg var allt som oftast i anfallszon och checkade fast Luleå. Tre ettriga och tunga spelare att möta.
Mattias Weinhandl kommer allt mer. Han har haft det lite tungt efter att ha varit lysande i landslaget. Mot Luleå såg Weinhandl rapp ut och svarade för ett mycket vackert mål.
Magnus Wernblom får vänta på sin comeback. Precis som i torsdags testade han på uppvärmningen, men kände av lårskadan och bytte om till civila kläder. Wernblom stod bredvid materialförvaltaren Ulf Lonken Lundgren och hjälpte bland annat till att dela ut klubbor.
Modos bredd på forwardssidan har vi skrivit om tidigare. Men det måste påpekas igen. I lördags hade Modo fyra kedjor trots att tre spelare finns på skadelistan; nämnde Wernblom samt Tommy Pettersson och Anders Söderberg. Inte vilka namn som helst.

RETUR REDAN PÅ LÖRDAG
Modo ställs mot Brynäs borta på torsdag och Luleå hemma på lördag. Säsongens sjätte och sista möte med norrbottningarna i serien. Men det kan ju bli Luleå i slutspelet precis som förra säsongen då Modo åkte dit i kvartsfinalen efter sju matcher.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons