Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Skyttis har inte ett enda grönt grässtrå”

ÖRNSKÖLDSVIK. I morgon kommer Malmö FF till Skyttis.
I morgon kan Friska Viljors hemmaplan bli en leråker.

Annons

Förväntningarna är stora inför Svenska Cupens andra omgång. Det allsvenska storlaget Malmö FF, med tränaren Tom Prahl i spetsen, gästar Skyttis och Friska Viljor rustar för storpublik.
Arrangemanget är viktigt för klubbens kassa och för att erbjuda åskådarna bästa underhållning ska matchen spelas på A-planen. Det vill säga på den nedre anläggningen, i folkmun kallad grytan.
Ett beslut som kan få ödesdigra konsekvenser.
Skyttis har inte ett enda grönt grässtrå och inga rötter har hunnit få fäste i marken. Har vi otur kan planen vara bedrövlig långt in på säsongen, säger Lars Norberg, en av vaktmästarna på Skyttis.
Han är rädd om anläggningen, men accepterar ändå beslutet och har full förståelse för Friska Viljors agerande:
Jag är själv en föreningsmänniska och jag förstår att det här är en stor grej för klubben. Dessutom är det roligt när vi får så fint främmande och då ska vi naturligtvis hjälpas åt på bästa sätt.
FV-tränaren Janne Westerlund ser självklart fram emot morgondagens match, gläds över att alla spelare är i träning och tror inte att den rekordtidiga gräspremiären kommer att förstöra hemmaarenan till seriespelet.
Nej, jag är optimist. Planen ser faktiskt ganska stabil ut och den senaste tidens regnskurar har gjort att det binder ihop.
Friska Viljor ska dessutom bistå vaktmästarna på Skyttis efter fotbollsfesten.
Vi har fått löfte om att de ska hjälpa till med att trampa ihop planen om det skulle behövas och det uppskattar vi, säger Lars Norberg.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons